- Kâbedeki Osmanlı revakları yıkılmamalı

Adsense kodları


Kâbedeki Osmanlı revakları yıkılmamalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Mon 14 November 2011, 12:45 am GMT +0200
Kâbe'deki Osmanlı revakları yıkılmamalı



Kâbe'nin mevcut alanını genişletmek amacıyla Osmanlı mirası revakların yıkımı planlanıyor

Her yıl milyonlarca Müslüman'ın hacı olmak için geldiği Kâbe'nin mevcut alanını genişletmek amacıyla Osmanlı mirası revakların yıkımı planlanıyor.

Sırbistan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Osmanlı döneminde Kâbe'de yapılan revakların hem Türkiye hem de Suudi Arabistan açısından önem taşıdığını kaydederek, bu revakların insanlık mirası olduğunu vurguladı.

Bu eserlerin Kâbe'de muhafaza edilmesinin sağlanmasının büyük bir önem taşıdığını belirten Davutoğlu, ancak artan hac ihtiyacı ve tavaf sorununun herkesin malumu olduğunu dile getirdi. Kaldırılması gündeme gelen revakların Türkiye'ye getirilmesine yönelik girişim olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise Davutoğlu, bu revakların korunması için Suudi Arabistan yönetimiyle temaslarının sürdüğünü söyledi.

sumeyye
Mon 14 November 2011, 12:54 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; böyle değerli miraslara sahip çıkılmalı , önemli ve hassas bir konu...Inşaallah eserler yok olmaz ya da hasar görmez...