- İsveç şirketi helal kesime başladı

Adsense kodları


İsveç şirketi helal kesime başladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 28 August 2013, 12:31 am GMT +0200
İsveç şirketi helal kesime başladı



Kronfågel, Müslümanların dini hassasiyetlerine göz önünde bulunduracak

Avrupa'da giderek artan helal sertifikalı ürünlere bir yenisi İsveç de eklendi. Beyaz et sektörünün en büyük firması Kronfåge, helal kesim sertifikası alarak üretime başladı.

İsveç'in en büyük tavuk şirketlerinden Kronfågel, Müslümanların dini hassasiyetlerine göz önünde bulundurarak tavuk, hindi, ördek gibi kanatlı kümes hayvanlarının kesimini Müslümanlara yaptırtıyor. Müslümanların içinde bulunduğu bir enstitüden danışmanlık hizmeti alan şirket, helallikle ilgili kriterlere dikkat ederek kesimini gerçekleştiriyor, ‘helal damgalı' mallarını ülke çapında farklı marketlere dağıtıyor.

Helal kesimleri hayata geçirmek için 200 bin kronluk yatırım yaptıklarını belirten şirket sorumlusu Bengt Wiking, helal kesim uygulaması ile birlikte ihracatın iki misli aratacağını kaydetti.

Helal kesim hakkındaki kriterler konusunda bölgede bulunan imamlardan yardım aldıklarını ifade eden Wiking şirketin, mevcut enstitü tarafından tayin edilen Müslüman bilirkişinin kontrolünde kesim yaptıklarını söyledi.

Cihan

Rüveyha
Wed 28 August 2013, 01:02 am GMT +0200
MaşaAllah..Umarım helal kesim bütün yabacı ülkelerde yayılır..Artık helalin olduğu, haramın kalktığı bir yaşam ne güzel olurdu ama..

reyyan
Wed 28 August 2013, 01:02 am GMT +0200
Ne güzel bir gelişme dilerim tüm dünyaya yayılır helal sertifikalı yiyecekler...

ebu avane
Wed 28 August 2013, 02:22 am GMT +0200
Maşallah ... Güvenilebilecek yerlerin olması ne kadar güzel ... Rabbim bu kurumların sayısını arttırsın artık helal ve harama birer set çekilsin ...

cerendemir
Thu 29 August 2013, 12:10 am GMT +0200
Elhamdülillah.Bu olay inşallah dünyanın dört bir yanına yayılır.Ve insanlar sağlıklı ve güvenli yemek yemiş olur.Allah 'ın haram kıldığını yemeden ,helal olduğunu bilerek yemeyi herkese nasip eyle Rabbim.