- İşte uzaydaki yeni yıldızın doğuşu

Adsense kodları


İşte uzaydaki yeni yıldızın doğuşu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 22 August 2013, 12:32 am GMT +0200
İşte uzaydaki yeni yıldızın doğuşu



Vela Takımyıldızı'nda yeni bir yıldızın doğumu görüntülendi

ABD'li gökbilimciler, yüksek hassasiyete sahip ALMA teleskobu sayesinde, Vela Takımyıldızı'nda yeni bir yıldızın doğumu sırasında çevreye yayılan maddeleri yakından görüntüledi.

1400 ışık yılı uzaklıkta yer alan Vela Takımyıldızı'nda gerçekleşen gök olayında, yıldızın doğumu sırasında çevreye yaydığı maddelerin etrafındaki gazla birleşmesi sonucu ortaya çıkan renkler görülüyor.

Yale Üniversitesi araştırmacılarından Hector Arce yaptığı açıklamada, ALMA teleskobunun hassas duyarlılığı sayesinde daha önce tespite edilemeyen özelliklerin gözlemlenebildiğini belirtti.

Cihan

Rüveyha
Thu 22 August 2013, 12:42 am GMT +0200
Uzayla alakı herşey ilgimi çeker nedense..Küçükken astronot olmak isterdim..Bilim teknik kıtaplarına da çok meraklıydım.Halen de öyleyim..Göklerle alakalı ne varsa bana çok gizemli gelir..Sanki göklerde başka hayat varmış gibi..Rabbim nelere kadir değill ki ..Binlerce alem var neden hayat olması ki..Herşey rabbimizin kudreti elinde ,sadece bir ol demeye bakar herşey......

cerendemir
Thu 22 August 2013, 11:54 pm GMT +0200
Evren çok ilginç ve kalabalık bir yaratılış.Evren de milyonlarca gezegenin ,varlığın için de en ilginç olanı da belki de yıldızlar.Bir doğup,bir kaybolmaları,bir parlayıp,bir sönmeleri.Hepsi rabbimin gücünü,büyüklüğünü gösteriyor.Elhamdülillah.