- İstanbul bir kez daha fethedildi

Adsense kodları


İstanbul bir kez daha fethedildi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 30 May 2011, 09:25 am GMT +0200
İstanbul, bir kez daha fethedildi

Doğu ile Batı arasında medeniyet köprüsü vazifesi gören İstanbul'un fethinin 445. yıldönümü, dün çeşitli törenlerle kutlandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bu güzel cennet şehri muhafaza etmek için büyük gayret gösteriyoruz." dedi.

Bundan tam 558 yıl önce Fatih Sultan Mehmet, tarihi değiştiren bir zafere imza atarak İstanbul'u fethetmişti. Üzerinden geçen yüzlerce yıla rağmen fetih coşkusu bitmiyor. Dünkü kutlamalarla İstanbul temsilî de olsa yeniden fethedildi. Fethin yıldönümü törenleri, Fatih Sultan Mehmet'in kabrinde okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Burada yapılan programın ardından Saraçhane'deki Fatih Sultan Mehmet'in heykelinin bulunduğu parka geçildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamada temsilî Osmanlı askerleri, mehter marşları ve top atışları eşliğinde surlara saldırdı. Koçbaşı ile kapıyı yıkan askerler, tekbirler eşliğinde surlara tırmandı. Fetih, surlara Türk bayrağının çekilmesi ile tamamlandı. Fethin ardından temsilî Fatih Sultan Mehmet ve beraberindekiler atlarla birlikte surlardan çıkarak geçiş yaptı.

Başta valilik olmak üzere anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrini fethederek bugün bizlere böylesine güzel bir şehri ve ülkeyi bırakan aziz atalarımızı, Fatih Sultan Mehmet Han başta olmaz üzere rahmetle, minnetle anıyoruz." dedi. İstanbul'u geliştirmek için gayret gösterdiklerini belirten Mutlu, "Türk milletine emanet ettikleri bu güzel cennet şehri ve yurdu onların dilekleri ve gönüllerince muhafaza etmek, geliştirmek, büyütmek ve dünyanın yine en gözde şehri olarak da geliştirebilmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Huzurlarında olmak bizim için çok büyük bir onur." diye konuştu. Ayrıca Türkiye Havacılık Festivalleri kapsamında Norveç, Avustralya, Avusturya, Almanya, Polonya, Hollanda ve Türkiye'den toplanan 20 paraşütçü, İstanbul'un fethinin 558. yıldönümüne özel, İstanbul Sapphire'den atladı.