- İsrail sahabe mezarlığını yıkıp bina dikecek!

Adsense kodları


İsrail sahabe mezarlığını yıkıp bina dikecek!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sun 20 June 2010, 12:52 am GMT +0200


İsrail, Müslümanların mezarlarını yıkarak adliye binası için girişimlerde bulunuyor.

İsrail, içinde sahabelerin ve Selahaddin Eyyubi'nin ordusunda bulunan ve şehit düşen askerlerin bulunduğu yaklaşık 1500 kişinin bulunduğu mezarlığı yıkarak yerine adalet binası yapacak.

İsrail Yüksek Mahkemesi Başkanı Dorit Beinisch, geçen yıl yeni adalet binası yapılması için yer olarak gösterilen  Müslüman mezarlığına itiraz etmişti. İşgalci kadroların bulunduğu Kudüs Belediye Başkanlığı'ndan bir yetkili ise Müslüman mezarlığı diye bir yerin olmadığını iddia etmiş, İsrailli yöneticilerden oluşan bir ekiple mezarlıkta yaptıkları kazıda hiçbir naaşın bulunmadığını iddia ederek adalet sarayı için en uygun yerin sahabe mezarlığı olduğunu ileri sürdü.

Kudüs'te bulunan mezarlık için İsrail'in yıkım girişimine Müslümanlar sert tepki gösterdi. Müslüman yetkililer 2007 yılında bazı girişimcilerin de Müslüman Mezarlığı'nı 'hoşgörü müzesi yapmak' gibi niyetlerinin olduğunu ama Müslüman Mezarlığı'ndan çok sayıda naaşın çıkması sonucu bu girişimden vazgeçildiğini söyleyerek İsrailli yetkililerin yalan söylediğini vurguladılar.

Müslümanlar İslam dünyasını bu kazının ve adalet binası yapımının gerçekleşmemesi için desteğe çağırırken aksi takdirde sahabe ve Selahaddin Eyyubi'nin şehit askerlerinin mezarlarının bir daha gün yüzüne çıkamayacağını ve ortak İslam mirasından önemli bir parçanın yok olacağını kaydettiler.
Dünya Bülteni