- İsrail hapishanelerinde 250 Filistinli çocuk var

Adsense kodları


İsrail hapishanelerinde 250 Filistinli çocuk var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Tue 5 April 2016, 06:01 pm GMT +0200
İsrail hapishanelerinde 250 Filistinli çocuk var



Filistinli bir insan hakları örgütü İsrail hapishanelerinde 250’ye yakın Filistinli çocuk olduğunu açıkladı.

Filistin'in Tutuklular Komisyonu yayımladığı raporda, İsrail hapishanelerinde 18 yaşın altında 241 Filistinli çocuğun olduğunu açıkladı.

Filistinli çocuklardan 94'ü, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytuna kentinde İsrail'e ait Ofer Hapishanesi'nde tutuklu bulunuyor.

Rapora göre tutuklu çocuklardan 22'si 16 yaşın altındayken 2'sinin de sağlık durumu hapishaneye konulmadan önce vuruldukları için çok ağır.

İnsan hakları kuruluşunun raporuna göre Filistinli tutuklu çocuklardan 6'sı İsrail yönetimi tarafından idari gözetim altında tutuluyor.

Filistinli tutuklulardan bazıları, haklarına yöneltilen belirli bir suç olmadan 8 ile 11 yıl arasında idari gözlem altında tutuluyor.

Tutuklular Komisyonu'nun raporuna göre İsrail yetkilileri Mart ayında Ofer Hapishanesi'ndeki tutuklu çocuklar için 23 bin dolar para cezası kesti.

İsrail hapishanelerinde 6.500'den fazla Filistinlinin olduğu söyleniyor. Yüzlerce mahkum idari gözetim cezasına çarptırılarak İsrail hapishanelerine konuyor.

Filistinli mahkumlar idari gözetim siyaseti ve ağır hapishane şartlarını protesto etmek için sık sık açlık grevi yapıyor.

Timeturk - Melahat Kemal