- İsrafa Osmanlı usûlü çözüm

Adsense kodları


İsrafa Osmanlı usûlü çözüm

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 21 August 2011, 09:30 pm GMT +0200
İsrafa Osmanlı usûlü çözüm

Çorum'a bağlı Osmancık ilçesinde, hayırsever vatandaşlar ve belediye örnek bir uygulamaya imza atıyor. İftar yemeklerinin 'Ramazan israfına' dönüşmesine izin vermeyen vatandaşlar, Osmanlı'nın yaptığı gibi karnı tok olana değil, gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara iftar ikramında bulunuyor. 600 yıllık 'imaret' geleneğini canlı tutan Osmancıklılar, kapı kapı dolaşarak yoksul ya da ihtiyaç sahibi vatandaşların mutfaklarına iftar yemekleri taşıyor.
Çoruma bağlı Osmancık ilçesinde yoksullara ulaştırılan yemekler ilçenin tarihi İmaret Camii'nde hazırlanıyor. Hergün çorba, yemek, pilav ve tatlıdan oluşan bir menü, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelince tespit edilen yaşlı, yatalak hasta, kimsesiz, sakat ve yoksul durumdaki vatandaşların evlerine araçlarla ulaştırılıyor. Günlük maliyeti bin 500 TL olan iftariyelikler, Osmancık Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor. İftar dağıtımını yapan görevliler sağlık durumu el vermeyen vatandaşlar için, iftar mönüsünü kapıdan teslim etmek yerine, evin mutfaklarına kadar taşıyor.

YENİŞAFAK

mavi derinlik
Sun 21 August 2011, 11:05 pm GMT +0200
        Rabbimiz merhametli gönülleri artısın.. İhtiyacı görülmemiş muhtaç bırakmasın.. Bu hayrı yapanlarında hayırlarını kabul eylesin.. Kim ne iyilik yaparsa kendisine yapar.. İnşallah bizlerde iyilikte yarışanlardan oluruz... Allah Razı Olsun paylaşım için..

saniyenur
Sun 21 August 2011, 11:13 pm GMT +0200
Her zaman düşündüğüm ama bir türlü faaliyete geçitremediğim bir konu idi bu. Ramazanlarda bizler de davet ediliyoruz ediyoruz. Genelde ekonomik durumu iyi olan insanlar nasipleniyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin nasiplenmesi daha hayırlı olsa gerek.
Rabbim razı olsun haber için.

Esila
Mon 22 August 2011, 05:16 pm GMT +0200
ayy Allah razı olsun ne güzel bir uygulama inşaAllah büyük şehirlerdede uygulanmaya başlanır belediyenin açmış olduğu çadırlara insanlar zevk için gidiyorlar tabiri caizse gerçek ihtiyaç sahiplerinden hariç herkes bulunuyor...=(