- İsra

Adsense kodları


İsra

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Thu 5 May 2011, 10:38 am GMT +0200
İsra

Üzerine bindiği Burak, öyle hızla hareket ediyordu ki, her defasında adımını, ufukta gözüken son noktaya atıyor ve şim­şek hızıyla mesafe alıyordu. Daha üzerine binmekle birlikte mekan değişmiş ve bir çırpıda Mescid-i Aksd'ya gelivermişler­di. Tuttu ve daha önceki peygamberlerin bağladığı yere bağla­dı Burak'ı. Ardından da, namaz kılmak için mescide yöneldi.

Bugüne kadar risalet vazifesini yerine getiren Allah'ın en seçkin kullan burada toplanmış, risalete mühür olan Zat'ı bekliyorlardı. Gelişini görünce selam ve tahiyyelerle sinelere basıldı Allah Resülü (sallallahu aleyhi ve sellem) ve ardından da, dünyanın en önemli meselesi için yeniden saf tutuldu; bütün peygamberler, aynı safta kenetlenmiş; iki rekat namaz kıla­caklardı. Peygamberlik aleminİn imamını bekliyorlardı. De­mek ki İbrahimi çizgi, artık Hz. Muhammad'de noktalanacak ve bundan sonrasını, bütün peygamberler namına sonuna ka­dar O yürütecekti. Zaten, başka bir belde yerine buranın terci­hinde de böyle bir mana vardı; belli ki Hakk'ı temsil meselesi, peygamberlere dayelik yapmış bu mekandan artık alınıyor ve yüzler bundan sonrası için Mekke'ye çevriliyordu. Meseleye, miraçtaki süreçte karşılaşacağı peygamberler açısından bakıl­dığı zaman da aynı konu dikkat çekecek ve ümmetler arasın-
da yaşanacak bir birliktelik adına, geleceğe yönelik bir umut olacaktı.

Derken, safların en önündeki yerini aldı Habib-i Zışan Hazretleri ... Günü gelince insanlığın yeniden, Allah'ın ilk ya­rattığı bu çizgide saf tutacağının sembolüydü bu. A.dem'in ço­cuklannın, yeniden Hz. A.dem toprağında kaynaşacaklannın resmi, tevbe ederken şefaatini dilediği Zatın da imametinin tesciliydi aynı zamanda ... Peygamberler O'nun arkasında saf bağladığına göre demek ki, o peygamberlerin ümmeti de gün gelecek O'nun arkasında namaza duracaktı!

Namaz sonrası önüne üç kase konulmuştu; birinde süt, diğerinde su ve bir diğerinde de içki vardı. Bunlardan birisini tercih etmesi isteniyordu. Tereddütsüz, içinde süt olan kaseyi tercih etti Efendiler Efendisi! Bu tercih, Cibril-i Emin'i de he­yecanlandırmıştı ve:

- Bunu tercih etmekle Sen, hidayeti tercih etmiş oldun ve Senin ümmetin de hidayet üzere olacak, demişti. Çünkü bu, re aliteyi iyi okumanın bir neticesiydi ve seçilen tercih de, fıtratı ifade ediyordu. Bu arada orada yankılanan ses de, aynı şeyleri söylüyordu:

- Şayet su tercih edilmiş olsaydı, ümmeti de kendisi de boğulurdu. İçki tercih edilmiş olsaydı, ümmeti de kendisi de yoldan çıkar taşkınlık içine düşerdi. Sütü tercih ettiğine göre, ümmeti de kendisi de hep hidayet üzere olacak!436