- İslamı Öğrenmek Çok Kolaydır

Adsense kodları


İslamı Öğrenmek Çok Kolaydır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Thu 5 January 2012, 06:21 pm GMT +0200
İslam’ı Öğrenmek Çok Kolaydır


Kitab ve Sünnet İslam dininin apaçık olduğuna, onu öğrenmenin kolay olduğuna, uzaktan gelen bir kimsenin onu öğrenib aynı zamanda geri dönebileceği kadar kolay öğrenilebildiğine delâlet etmektedir. Peygamber -Sallallahu aleyhi vesellem-in bu dini öğretirken bir takım lafızlarda farklılık görülmesi, öğrenen kimsenin durumuna göredir.

Çünkü imam b. Sa’lebe ile en-Necdî ile Abdu’l-Kays hey’etleri[280] gibi yurtları uzak olan kimselere Peygamber -Sallallahu aleyhi vesellem- bilmemeleri uygun olmayacak türden olan hususları öğretmiştir.

Bununla birlikte o, dininin herbir tarafa yayılacağını biliyordu. Onlara gerek duyacakları sair hususlarda, kendilerine dini öğretecek kimseleri göndereceğini de biliyordu. Kaldığı yurdu yakın olup da, tedrici olarak öğrenebilme imkanı olacak şekilde her vakit gelebilen yahut ta peygamberin, bilmesi kaçınılmaz olan hususları bildiğini tesbit ettiği kimselere de yine soru soranın halinin karinesinin delaletine uygun olarak, durumuna ve ihtiyacına uygun şekilde cevab vermiştir. Onun: "Allah’a iman ettim de, sonra da dosdoğru ol,"[281] buyruğu gibi.

Allah’ın izin vermediği bir dini teşri’ eden kimselere gelince şunu bilmek gerekir ki, böyle bir dinin esaslarının Peygamber -Sallallahu aleyhi vesellem-den da, ondan başka diğer rasûllerden de nakledilmiş olması imkansız bir şeydir. Çünkü böyle bir din batıldır, batılın gerektirdiği şey de batıldır. Nitekim hakkın gerektirdiği şeyin hak olduğu gibi.


[280] Bk. Buhârî 46, 53, 1891, 2678, 6956; Müslim 11, 17; Muvatta, I, 175.

[281] Müslim 38; Tirmizî 2410; Müsned, III, 413, IV, 385.