- İslam ve imanı anlatan Said Nursinin filmi

Adsense kodları


İslam ve imanı anlatan Said Nursinin filmi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 11 July 2010, 12:33 am GMT +0200


Bugün gazetesi’ndeki film ve bediüzzaman yorumu

“Hür Adam” filmiyle ilgili Bugün Gazetesi’nde yayınlanan haberde Bediüzzaman’ın “Türkiye’den başlayarak bütün dünyayı etkilediğine” dikkat çekildi. Haberde, Said Nursi’nin “Sadece kitap yazdığı ve talebe yetiştirdiği için pek çok iftira ve komployla ortadan kaldırılmaya çalışıldığı” vurgulandı.

Haber şöyle:

“Minyeli Abdullah”la bir döneme damgasını vuran yapımcı/yönetmen Mehmet Tanrısever, 20 yıl sonra yine çok tartışılacak bir filmle sinemaya dönüyor. Tanrısever, bu kez “Hür Adam” adlı yapımla Said Nursi’nin hayatını ele alıyor.

Senaryosu Mehmet Tanrısever, Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin’e ait olan ve Mehmet Tanrısever’in yönettiği “Hür Adam”ın çekimleri geçen hafta Isparta’da başladı. İstanbul ve Burdur’da da gerçekleştirilecek çekimlerin toplam sekiz hafta sürmesi planlanıyor. Filmde Bediüzzaman Said Nursi’yi ise dizi ve sinema oyuncusu Mürşit Ağa Bağ canlandırıyor.

Film, yazdığı kitaplar ve yetiştirdiği öğrencilerle 80 seneyi aşkın süredir Türkiye’den başlayarak bütün dünyayı etkileyen Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatından kesitler taşıyor.

SÜRGÜNLERLE GEÇEN BİR HAYAT

Küçük yaşta medrese eğitimiyle kendini geliştirdikten sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü ve Cumhuriyetin kurulması sancıları arasında, savaşlar ve işgaller yaşayan bir millete İslam’ı ve imanı, asrın gerekleriyle hatırlatmak gayesiyle yola çıkan Bediüzzaman’ın hayatı, esaretler, mahkemeler, sürgünler ve hapislerle geçti. Sadece kitap yazdığı ve talebe yetiştirdiği için pek çok iftira ve komployla ortadan kaldırılmaya çalışılan Said Nursi, her şart altında yazımına devam ettiği Risale-i Nur Külliyatı adlı eserlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştı.

ehlidunya
Sun 11 July 2010, 11:47 am GMT +0200
değerli kardeşim allah razı olsun çok güzel bir haber çok sevindim üstadın hayatının insanların  beyinlerine kazınmasına sağlanması için çok güzel bir proje olacak allah yar ve yardımcınız olsun

Mehmed
Sun 11 July 2010, 12:33 pm GMT +0200
üstadı bilmeyen insanlar bu filimle onun hizmet uğruna nelere katlandığını ve nur hizmetini daha yakından tanıyabileceklerine inanıyorum.

Hatice Akdağ 7/B
Tue 3 February 2015, 01:28 pm GMT +0200
Bu filim ile herkez aydınlatacak .Bence çok güzel bir proje .

yunus emre 7/B
Tue 3 February 2015, 01:38 pm GMT +0200
Ben gitmiştim Hüradam filmine çok güzeldi izlemeyenler için tavsiye edebilirim.