- İslam ülkelerinin standardı Türkiyede

Adsense kodları


İslam ülkelerinin standardı Türkiyede

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sun 1 August 2010, 11:47 pm GMT +0200


Türkiye İKT bünyesindeki "İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü" (SMIIC) adlı yeni bir kuruluşa ev sahipliği yapacak

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin İKT bünyesinde "İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü" (SMIIC) adlı yeni bir kuruluşa ev sahipliği yapacağını açıkladı. Genel Sekreter İhsanoğlu, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) ev sahipliğinde 2-3 Ağustos 2010 tarihlerinde düzenlenecek 1. SMIIC Genel Kurul Toplantısının açılışına katılmak üzere Ankara'ya geldi.
1998 yılında İstanbul'da yapılan İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 14. Toplantısında kararlaştırılan SMIIC'e dair kurucu anlaşma, bugüne kadar 57 üyeli İKT'nin 21 üyesi tarafından imzalanmış ve 11 üyesi tarafından onaylanmış bulunuyor.

SMIIC Anlaşması 2000-2005 arasında sadece 3 üye ülke tarafından onaylanmışken, İhsanoğlu'nun Genel Sekreterlik görevine başladığı 2005'ten bu yana aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 İKT üyesi ülke tarafından daha onaylandı.