- İslam tevhide davet eden bir dindir, radikalizm fitnedir

Adsense kodları


İslam tevhide davet eden bir dindir, radikalizm fitnedir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 25 April 2013, 08:20 pm GMT +0200
İslam tevhide davet eden bir dindir, radikalizm fitnedir



Tunus'ta devrim sonrası iktidara gelen Nahda Hareketi'nin lideri Raşid Gannuşi

Tunus'ta devrim sonrası iktidara gelen Nahda Hareketi'nin lideri Raşid Gannuşi, İslam'ın radikalizm tehdidi altında olduğunu vurgulayarak, "iç savaş ve fitne çıkarma projesi" olan radikalizmin İslam dünyasına birlik ve istikrar getiremeyeceğini vurguladı.

İstanbul'da hafta sonu düzenlenecek "Ortak Yol Haritası: İcma ve Kollektif Şuur Sempozyumu"na davet edilen; ancak ameliyat olması sebebiyle gelemeyecek olan Tunus devriminin kilit ismi Raşid Gannuşi önemli değerlendirmeler yaptı. Gannuşi, Türkiye'nin siyaset anlayışı ve Hizmet Hareketi ile ilgili açıklamalar da yaptı.

İSLAM DİYALOG DİNİDİR; RADİKALİZMDEN HAYIR BEKLENMEZ

Aşırılık, radikalizm düşüncesinin Müslümanların birbirlerini öldürmelerine yol açtığını belirten Gannuşi, "Çağımızda İslam, radikalizm tehdidi altındadır" dedi. Radikalizmin ümmeti birleştiremeyeceğini ifade ederek şöyle devam etti: "Radikalizm ümmetin içerisinde iç savaş çıkarma projesidir. İslami terimle, fitne çıkarma projesidir. Radikalizmden hayır beklenemez, Müslümanlara tekfir damgası vurmaktan hayır beklenemez. Kelime-i şahadet getiren herkesi Müslüman kabul etmek bizim görevimiz. Radikalizmin ana temel felsefesi, hakikate sadece kendisinin sahip olduğunu, hakikatte ferdiyetçilik iddiasıdır. İslam hakikati adına, sadece kendi konuştuklarının hak olduğunu iddia etmedir. Kendisine bütün muhalif görüşler küfürdür. Radikalist bir kişi kendisine muhalefet edeni cihat adı altında öldürme meşruiyetini görmeye başlaması daha da vahim noktasıdır. Oysa ki cihat bütün bunlardan beridir."

İslam'ın tevhide davet eden bir din olduğunu ve bütün sorunları diyalogla, müzakereyle çözümü esas aldığını ifade eden Gannuşi, "Dinimiz öldürmeyi, kan akıtmayı kerih görmektedir. Dinimiz takvada ve iyilikte yardımlaşmaya çağırmaktadır. Müslümanlara ve Müslüman olmayanlara hayır yapmaya çağırmaktadır" diyerek Mümtehine Suresi'nin 8. ayetini hatırlattı: "Dininizden ötürü sizinle savaşmayan, sizi yerinizden, yurdunuzdan etmeyen kâfirlere gelince, Allah sizi, onlara iyilik etmeden, adalet ve insaf gözetmeden menetmez. Çünkü Allah âdil olanları sever."

Cihan

ehlidunya
Fri 26 April 2013, 02:30 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ;Hocaefendi dinimizin nasıl yaşanması gerektiği ve insanlığın islama sokulan fitneden uzak durması
gerektiğini belirtiyor .Din doğru yaşamayı hayrı fitneden uzak yaşamayı emreder .ALLAH bizi ve tüm ümmeti muhammedi bu tür fitne fesaddan muhafaza eylesin cenabı mevlam istikametinden ayırmasın allah razı olsun