- İslâm dünyası artık uyanıyor

Adsense kodları


İslâm dünyası artık uyanıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Tue 24 May 2011, 08:11 am GMT +0200
İslâm dünyası artık uyanıyor



   
İngiliz Müslüman şarkıcı Yusuf İslam, Tunus ve Mısır’daki ‘’ayaklanmalardan’’ sonra Arap-İslam âleminde bir uyanış ve güçlü bir özgürlük talebinin olduğunu söyledi. Fas’ta düzenlenen Mawazine Dünyanın Ritmi Festivaline katılan İslam, ‘’Arap-İslam alemi uyanıyor. Bu insanlar başkalarının haklarına dokunmadan istedikleri gibi yaşamak istiyorlar’’ ifadesini kullandı.


Arap-İslâm âlemi uyanıyor
       
Cat Stevens ismiyle de tanınan İngiliz şarkıcı Yusuf İslam, Tunus ve Mısır’daki ‘’ayaklanmalardan’’ sonra Arap-İslâm âleminde bir uyanış ve güçlü bir özgürlük talebinin olduğunu söyledi. Fas’ın başşehri Rabat’ta düzenlenen Mawazine Dünyanın Ritmi Festivaline katılan ve burada bir basın toplantısı düzenleyen Yusuf İslam, ‘’Arap-İslâm âleminde olan bitenlere baktığımda, 60’lı yılları hatırlıyorum’’ dedi.
İngilizce konuşan ve açıklamaları tercüman aracılığıyla Fransızcaya çevrilen Yusuf İslam, ‘’Arap-İslâm âlemi uyanıyor. Bir uyanış, güçlü bir özgürlük talebi var. Bu insanlar başkalarının haklarına dokunmadan istedikleri gibi yaşamak istiyorlar’’ ifadesini kullandı. 60 ve 70’li yılların tanınmış pop ve folk şarkıcısı Cat Stevens, 1977’de Müslüman olmuştu.

Yeni Asya