- İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?

Adsense kodları


İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 27 May 2012, 10:05 am GMT +0200
İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?

Anne babanın çocukları üzerinde bazı sorumlulukları vardır. Bunlardan ilki güzel bir isim koymaktır. Ebeveynler, dünyaya gelecek çocuklarını dört gözle beklerler.

Her doğum dünyaya yeni bir varlığın geldiğini gösterir. Yeni doğan her evlat , anne baba için bir müjdedir. Ebeveynin ilk sorumluluğu ise, çocuğuna anlaşılır ve anlamlı bir isim koymaktır.

İsim, bir varlığı, kişiyi ya da eşyayı ifade eden semboldür. Hazreti Adem Cennette iken yüce Allah tarafından isimler kendisine öğretilmiştir.

"Ve Adem'e bütün isimleri öğretti. Sonra onları meleklere gösterdi "haydi sadık iseniz bana şunları isimleriyle birlikte haber verin" dedi. Melekler "seni tenzih ederiz senin bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Her şeyi hakkıyla bilen ve yaptığında hikmet sahibi şüphesiz ki Sen'sin" dediler. ( Bakara, 31, 32)

Çocuğun isim hakkı öncelikle anne babaya aittir. Ama bizim geleneğimizde büyük ebeveynlerin isimleri çocuğa konur ve bu bir zorunluluk gibi algılanır. Büyüklerimizin düşünceleri elbette önemlidir. Ancak bu konuda ismin manası ve anne babanın tercihi dikkate alınmalıdır. Büyük anne ve büyükbaba ile uzlaşmaya gidilmesi ve ortak bir isimde karar kılınmalıdır.
Anne babanın sorumluluk alanları:

Eğitim: Anne baba çocuğa haram helal kavramlarını öğretmeli ve eğitimini tamamlaması, bir meslek edinmesi içi desteklemelidir.

Temel alışkanlıkların verilmesi: Anne baba çocuğa örnek olmalı, ona temel davranış kalıplarını doğru bir şekilde öğretmelidir.

Evlendirmek: Anne baba çocuğuna bir meslek edindirmeli ve evlenecek yaşa geldiğinde evlendirmelidir.

MİLLİGAZETE