- İnternetten rehberlik hizmeti

Adsense kodları


İnternetten rehberlik hizmeti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Fri 2 April 2010, 01:01 am GMT +0200


Öğrencilerin sorularına cevap verecek yeni bir sistem
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), rehberlik hizmetlerini online ortama taşıdı. Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi, öğrencilerin 'Hangi liseye gitmeliyim?', 'Üniversitede hangi bölümü seçmeliyim' gibi sorularına cevap verecek. Sistem, öğrencilerin yanı sıra yetişkinler, emekliler, iş arayanlar ve iş değiştirmek isteyenlere de hizmet verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk defa öğrenciler, emekliler, iş arayanlar ve işini değiştirmek isteyenler için geliştirdiği Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi'nin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sistemin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti. Rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin yeni koşullara uyum sağlaması gerektiğini söyleyen Çubukçu, bu sistemin mesleki rehberlik danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaşması için önemli olduğunu dile getirdi. Çubukçu, Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi'nin yüz yüze verilen rehberlik sisteminin alternatifi değil, tamamlayıcısı olduğunu vurguladı.

Sisteme 'http://mbs.meb.gov.tr' internet adresinden ulaşılabilecek. Sistem ile öğrenciler 'Hangi liseye gitmeliyim?', 'Üniversitede hangi bölümü seçmeliyim?', 'Mesleklere ilişkin bilgilere nasıl ulaşabilirim?', 'En gözde meslekler neler?' gibi sorulara cevap bulabilecek. Sistemden yalnızca öğrencilere değil yetişkin ve emekliler de yararlanabilecek. Kişilerin iş sınavlarına hazırlanmaları, iş arama yöntemleri, iş görüşme becerileri, iş başvurusu yapma gibi başlıkların da bulunduğu sistemde, işten ayılma süreci, istifa mektubu nasıl yazılır? gibi konularda işleniyor.

Çiçekler
Fri 2 April 2010, 11:29 am GMT +0200
çok güzel bir uygulama bence

beyazmelek
Fri 2 April 2010, 12:31 pm GMT +0200
insanlar bişeyleri düzeltmeye güzelleştirmeye çalışıyor inş. hoş bi uygulama...