- İnternetin İngiltere'ye getirisi

Adsense kodları


İnternetin İngiltere'ye getirisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 28 October 2010, 06:32 pm GMT +0200
İnternetin İngiltere'ye getirisi 100 milyar sterlin

Google tarafından yapılan bir araştırmaya göre internetin İngiltere ekonomisine yıllık 100 milyar sterlin katkıda bulunuyor.

Arama motoru Google tarafından Avrupa genelinde yapılan bir araştırma, internetin ülke ekonomilerine olan katkılarını ortaya koydu. Buna göre internet, İngiliz ekonomisine katkısıyla beşinci büyük sektörü geçti. İnternetin Ekonomiye yüzde 7.2 oranında katkısıyla, İngiltere'de inşaat ve ulaşım sektörlerinden daha fazla getiriye sahip olması dikkat çekti.

100 milyar sterlinlik cironun yüzde 60'ı, İngilizlerin internet ortamında yaptıkları alış veriş harcamalarından oluşuyor. Geri kalan yüzde 40'lık pay, hükümet ve diğer kurumların internet alanında yaptıkları yatırımdan oluşuyor.

"İnternet İngiltere'yi Dönüştürüyor" adlı raporda, İngiltere'nin internet yoluyla ithal ettiği her 1 sterlin başına 2.8 sterlin ihracat gerçekleştirdiği kaydediliyor. İnternet dışındaki diğer sektörlere bakıldığında ithal edilen her 1 sterlin başına 0.9 sterlin değerinde mal ihraç edildiğinin bunun da dış ticaret açığına neden olduğu dikkat çekiyor.

Raporda Avrupa'da internetten en fazla verim alan ülkeler şu şekilde sıralanıyor: Danimarka, Güney Kore, Japonya, İsveç, Hollanda, İngiltere, Norveç, Finlandiya, Almanya ve İzlanda.

CİHAN