- internet...

Adsense kodları


internet...

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
_MeLiKe_
Mon 13 September 2010, 10:26 pm GMT +0200
Teknolojik bir alete fitne isnadı olsaydı, şüphesiz internet olurdu. Belki de asrın en büyük fitne aracı. Genç insanların ruhuna işleyen kadar virüs taşıyor ki. Nasıl? Bu meseleyi ciddi olarak masaya yatırmak lazım.

Çocuğun ruh dünyasını altüst ediyor, aile fertleriyle ilişkilerini bozuyor, okulla, derslerle arasını açıyor, zamanını boş yere harcıyor, ruh dünyasını ifsat ediyor ya da aileler yıkıyor vs. Günah listesini uzatmak mümkün. Fakat günah alette mi (ki çok faydalı yanları da var) yoksa onu yanlış yerlerde kullananda mı? Veya bize sunulan herşeyi kendi değerler süzgecimizden geçirmeden kullanmada mı? İşte cevap bulunması gereken sorular.

Almanya’daki öğrencilerin çoğu şahsi bilgilerini koydukları ücretsiz bir on-line ağı (SVZ) var. 12-21 yaş arası altı öğrenciden beşi bu internet ağına kayıtlı. Her ne kadar Google gibi arama motorlarından bu ağdaki şahsi bilgilere ulaşamama noktasında güvenli olduğu belirtilse de, uzmanlar o bilgilere ulaşmanın bazı yolları olduğunu vurguluyorlar. Yetişkin ve art niyetli bir takım insanların oradaki bilgilerden istifade ederek avlarını buldukları belirtiliyor.

Diğer yandan her türlü güvenlik önlemlerine rağmen bir milyondan fazla öğrencinin şahsi bilgilerinin illegal olarak kopyalandığı da ortaya çıktı.

Dolayısıyla Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki tüketici merkezleri, iyice düşünmeden şahsi bilgilerini internete koymamaları hususunda öğrencileri uyarıyor. Zira resimleri, şahsi veya ailesiyle ilgili zararsız gördüğü bilgiler aleyhine kullanılabilir.

Tabii ki kim kendi hakkında, şahsıyla alakalı bilgileri sunuyorsa, onları (kötüye) kullanacak birileri çıkacaktır.

Firmalar artık eleman alırken internette ulaşabildikleri bilgileri de değerlendiriyorlar. Gençler her türlü sonucunu düşünerek şahsi bilgilerini web sayfalarına koymamalılar.

Aslında bize sunulan herşeyi kullanmak zorunda da değiliz. Belki sınıf arkadaşlarıyla iletişim amaçlı iki bilgi ile orada bir adrese sahip olunabilir. Ama hobilerini, duygularını, kendisi ve ailesiyle ilgili resimleri oraya koymak pek akıl karı değil. Kendine ait bilgileri teşhir etmenin çok yönlü zararları olabilir. Elbette çocuklar ve gençler bazı nefsi dürtülerin tesiriyle kendileriyle alakalı bilgileri ve resimleri oraya koymaya meyledebilirler. Ancak yukarıda bahsi geçtiği gibi bunun çok kötü sonuçları olabileceğini hatırdan çıkarmamalılar.
İnternet sayfalarında erkeklerle tanışıp evinden kaçan ve hayatlarını zehir eden Türk kızlarının sayısı artıyor. Aileler çocuklarıyla konuşup birlikte sözkonusu sayfaları değerlendirmeleri çok faydalı olabilir. İlk bakışta bu tür sayfalar masum gibi gelebilir. Çocukların ve gençlerin nefsini okşayan tuzaklar haddinden fazla. Gerekirse uzmanlardan yardım almaktan kaçınmamak lazım. Çocukları zararlı sayfalardan koruyucu filtre sistemini kurdurmanın kısmi bir  yararı olabilir. En mühimi çocuklarla enine boyuna meseleyi konuşarak bir bilinç oluşturmak. 

Velhasıl, belki öğrenciler internete koydukları bilgileri unutabilirler, ama o unutmuyor ve affetmiyor. İnternet sözkonusuysa, ince eleyip sık dokumak lazım.

MUHAMMED MERTEK

hepimiz internet kullanıcılarıyız inşallah hep hayrımıza kullanırız...

elfaley
Mon 13 September 2010, 10:46 pm GMT +0200
iki ucu keskin bıçak misali :)

AyşeSungur7-B
Sun 22 November 2015, 11:54 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Eğer interneti kötü kullanırsak yani bize faydali olmayan sitelerde vakit geçirirsek bize hiçbir faydası olmaz. Aksine zararı olur. Ama mesela İlim Dünyası gibi yararlı sitelerde vakit geçirirsek bizim için çok yararlı olur.

Allah razı olsun.

Kevšer
Mon 23 November 2015, 06:23 am GMT +0200
Ve Aleykümüsselăm ecmain. Bu güzel bilgiler için Rabbim Razı olsun kardeşim. İnternet hayatımızda yararlı işlerde kullanıldığı sürece iyidir. Aksi takdirde insanlara zararı dokunur. Rabbim bizlere fayda vericek işler yapmayı nasip eylesin inşaAllah. Amin

mevlüde06
Mon 23 November 2015, 03:37 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.internet dogru ve hayırda kullanildiginda inanilmaz faideli bir arac.internet kullanirken kendimizi dizginleyebilmeli,zararli islerden uzak durmalyiz .
Allah razi olsun paylasimimiz icin

Mustafa/Samed
Mon 23 November 2015, 03:55 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. İnterneti yararlı işler için kullanırsak yararlı olur. Rabbim interneti hayırlı işlerde kullanmayı nasip eylesin.

Yağmur Gümüş 8-B
Mon 23 November 2015, 03:59 pm GMT +0200
Bismillah...
İnternet kullanmanın zararlı yönleri de faydalı yönleri de vardır. Amaç bunu neden kullandığımızdır. İyi yönde kullanmak bize yarar sağlar...
Allah c.c razı olsun...

Bilal2009
Mon 23 November 2015, 04:00 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. İnternet , amaçlara çok büyük bir araç . Yani amacı kötü olan bir kimse çok kısa sürede o amacını gerçekleştirebilir. Amacı iyi olan bir kimse de amacını kısa bir sürede gerçekleştirebilir. Tabi bu iki durum da Allah'ın (celle celalühü)dilemesiyle olur. İnternet ortamında amacı iyi olanda var amacı kötü olan da. O yüzden bizler iyiye ve doğruya gitmeliyiz. Rabbim (celle celalühü) paylaşım için razı olsun.

yagmur_7-c
Mon 23 November 2015, 05:36 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Çok doğru bir konu.İnternet ve sosyal paylaşım siteleri her gencin nefsini okşayan siteler ve doğru değil...Şahsiyetleri ile ilgili  bilgi vermek de buralarda hiç doğru değil...Rabbim interneti hayır için kulllananlardan etsin inşallah...Rabbim c.c. razı olsun inşallah..

rabiayldz
Wed 6 January 2016, 07:02 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmatullahi ve berakatuh.İnternet çok işimize yarıyor.Ama bazı insanlar o kadar kötü şeylere giriyor.Ama internet sayesinde çoğu bilmediğimiz şeyleri öğreniyoruz.Mesala ödevler için ama hiç bilmediğimiz şeylere girmeliyiz.