- Intel’in Ultrabook kasalarında büyük yenilik

Adsense kodları


Intel’in Ultrabook kasalarında büyük yenilik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 20 April 2012, 03:25 pm GMT +0200
Intel’in Ultrabook kasalarında büyük yenilik!

Geçtiğimiz Ekim ayında kullanıcıların beğenisine sunulan Ultrabook platformları ile dizüstü bilgisayar sektörüne yeni bir soluk getiren Intel Ultrabook bilgisayarların kasa yapılarında farklı malzemeler kullanarak değişikliğe girmek istiyor.

Normal dizüstü bilgisayarlardan daha ince ve daha hafif yapıda ürünler üretmek isteyen Intel, yeni platformu Ultrabook’ların kasa yapılarında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bu sayede fiyatların daha da düşeceğini düşünen firma üreticileri bu yönde ilerlemelerine olanak sağlıyor.

Geçtiğimiz döneme baktığımızda metal kasaya sahip sadece Asus markasının ürünlerinin kullanıcılarına sunulduğunu gördük. Diğer Ultrabook’lar ise plastik malzemeden yapılandırılmış kasalara sahip. Metal malzemenin görünü çok hoş olsa da üretim süreci, maliyeti ve ağırlığı plastik kasalara göre dezavantaja sahip. Firmalara plastik kasa üretimi konusunda destek sağlayan Intel Ultrabook’ların fiyatlarını düşürmek için firmalara her konuda destek olacağının sinyalini veriyor.

Intel yaptığı testlerde plastik kasalarında metal kasalar kadar dayanıklı olabileceğinin müjdesini verdi. Hatta plastik malzeme ile üretilen kasaların metal malzemeden daha ince yapıda üretilebileceğini gösterdi. Bu bilgiler ışığında dizüstü bilgisayar üreticileri önümüzdeki günlerde metal malzeme yerine plastik malzeme kullanmaktan yana olacaklar. Ürünlerin tasarımları da bu bilgiler ışığında az da olsa değişiklik gösterecek.