- İnsanların Kardeşliği

Adsense kodları


İnsanların Kardeşliği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Tue 24 July 2012, 12:37 pm GMT +0200
İnsanların Kardeşliği

Yine Hz. Peygamber'in sebebiyledir ki ırk, renk ve inançtan dolayı yapılan ayrımlar kal­dırılmış, insanlar davranış ve faziletlerine gö­re değerlendirilmişlerdir: "Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbi­rinizi tanımanız için sizi cemaatlere ve kabi­lelere ayırdık. Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Al­lah bilendir, haber alandır." (49:13).

Bu âyetle sadece Müslümanlara değil, tümüy­le insanlığa hitâb edilmektedir. Bütün insan­ların aynı ana ve babadan türediklerini, kabi­lelerin, aşiretlerin, ırkların ve milletlerin sa­dece dünyadaki insanlan tanıma ve ayırdetme yollarından olduğunu; insan olarak herkesin bir olduğunu ve Allah tarafından amellerine göre izzete veya zillete kavuşacaklarım belirt­mektedir. Doğru olanlar yüksek derecelere çı­karılacaklar ve kötüler ise zillete düşürülerek Cehenneme atılacaklardır. Mü'minleri aziz kılması ayette şöyle ifade edilmektedir:

"Ey iman edenler! 'Meclislerde yer açın' den­diği zaman genişletin (yer açın) ki Allah da size (yerinizde ve rızkınızda) genişlik versin. Size 'kalkın' dendiği zaman, kalkın ki Allah sizden iman edenleri ve kendilerine ilim veri­lenleri derecelerle yükseltsin. Allah işledikle­rinizden haberdardır." (58:11).

Hz. Peygamber de; "Âlimin âbid (yani kendini ibadete veren kimse) üzerine üstünlü­ğü, benim sizden birinize üstünlüğüm gibidir" buyurmuştur. (Tirmizî).