- İnsanların Hepsine Peygamber Gönderilmesi

Adsense kodları


İnsanların Hepsine Peygamber Gönderilmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Mon 11 June 2012, 06:13 am GMT +0200
5- Önceki İnsan Topluluklarının Hepsine Peygamber Gönderilmesi

Muhammed yeni bir şey getirmemiştir. Ondan önce de, bütün insan toplulukları arasında insanlığa rehber olmaları için Al­lah'ın Kitap verdiği rasuller vardı. "Şüphe­siz Biz seni, müjdeci ve uyarıcı olarak ger­çekle gönderdik. Geçmiş her ümmet içinde de mutlaka bir uyarıcı geçmiştir." (35: 24). [sfahl Suresi'nde de şu sözler buyurulmuştur: "Andolsun biz, her ümmet içinde: 'Allah'a kulluk edin, tağuttan kaçının' diyen bir elçi gönderdik." (16: 36). Muhammed da uya­rıcı ve müjdeleyici rasul (elçi)lerden biriydi, "işte ilk uyaranlar gibi bu da (Muhammed) bir uyarandır." (53: 56). Yasin Suresi'nde de şunları okuyoruz: "Sen elbette doğru yol üzerinde gönderilmiş elçilerdensin. Bu, ba­balan uyarılmadığından gafil kalmış bir kav­mi uyarman için güçlü ve merhametli olan Allah'ın indirdiği Kur'an'dır." (36: 3-6).

Ahkâf Suresi'nde şöyle buyurulmaktadır: "De ki: 'Ben yeni çıkmış ilk peygamber de­ğilim. Benim ve sizin başınıza gelecekleri bil­mem. Ben ancak bana vahyolunana uymak­tayım ve ben sadece apaçık bir uyarıcıyım." (46: 9).

Âl-i İmrân Suresi'nde de şu ayeti okuyoruz: "Muhammed sadece bir peygamber (elçi)dir. Ondan önce de peygamberler geçmişti." (3: 144).