- İnsanlara saygılı davranmak

Adsense kodları


İnsanlara saygılı davranmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Sun 12 December 2010, 04:16 pm GMT +0200
İnsanlara Saygılı Davranmak


Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz, Herkesin Hakkına Saygı Gösterirdi.
Beraber olduğu herkesle yeteri kadar ilgilenirdi. O’nunla oturan, Efendimizin nezdinde kendisinden daha kıymetli biri olabileceğini düşünmezdi. ( et_tirmizî )

Abdullah bin Ebi Hadret anlatıyor:

“Bir yahudinin bende 4 dirhem alacağı vardı. Beni Rasûlullah’a (s.a.v) şikâyet etti. Ya Muhammed! Benim bu adamda 4 dirhem alacağım var. Ödemek istemiyor, dedi”. Rasûlullah Efendimiz (s.a.v):
-“Ona hakkını ver, borcunu öde..” buyurdu. Ben:
“Seni hak ile gönderene yemin olsun ki, ödemeye imkânım yok, dedim.” Allah Rasûlü yine

- “Ona hakkını ver”, buyurdu. Ben:

“Kudret ve iradesi ile yaşadığım Allah’a andolsun ki, vermeye muktedir değilim. Bir yerden bir ganimet ele geçerse, ödeyeceğim, dedim”. Rasûlullah yine:

-“Ona hakkını ver,” dedi.

“Allah Rasûlü bir şeyi 3 defa söylediği zaman,

karşısında artık başka bir şey söylenmezdi. Derhal çarşıya gittim. Başımda bir sarık, üzerimde bir hırka vardı. Sarığımı vücuduma sarıp hırkamı satılığa çıkardım. 4 dirheme satıldı. Gidip borcu ödedim. Yaşlı bir kadın beni bu halde görünce:


“Bu ne vaziyet ey Rasûlullah’ın ashabı?” Diye sordu. Ben de durumu anlattım. “Al, o hırka yerine bu hırkayı giy!” Diyerek bana yeni bir hırka verdi. Böylece hem borcu ödemiş, hem de elimden çıkardığım hırkama bedel, yeni bir hırkaya kavuşmuş oldum.”


Muhakkak ki bu, Rasûlullah’ın sözünü, (tek varlığı olan hıkasını gözden çıkarmak pahasına da olsa) dinleyen bu zata, Rabbinden bir ihsandı.

 

ALINTI