- İnsanın katli insanlığın katlidir

Adsense kodları


İnsanın katli insanlığın katlidir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 23 August 2013, 12:12 am GMT +0200
Cuma hutbesinde, konu: İnsanın katli insanlığın katlidir



Türkiye genelindeki tüm camilerde yarın okunacak cuma hutbesinde, "İnsanın katli insanlığın katlidir" teması işlenecek.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, müftülüklere gönderdiği hutbede, bugün İslam coğrafyasının hemen her tarafında kan ve gözyaşının akmaya devam ettiği belirtilerek, saltanat, hükümranlık ihtirası, güç ve iktidar tutkusu, baskı, zorbalık, zulüm, şiddet, terör, öldürme ve katliamın her tarafta dehşet saçtığı ifade edilecek.

Katillerin ve zalimlerin hiçbir zaman kana doymadığı, kadın, bebek, çocuk, yaşlı demeden mazlumları ve masumları katlettikleri anlatılacak hutbede, insanların, kardeş olduklarını, Hazreti Adem ile Hazreti Havva’nın çocukları oldukları, canı verenin de alanın da Allah olduğunu unuttukları, "insan insanın kurdudur" anlayışına yenik düştükleri vurgulanacak.

Hutbede, insanların aklı, teknolojiyi, ilmi, fenni daha fazla can alabilmek ve toplu şekilde kitleleri imha edebilmek için fırsat bildikleri, biyolojik, kimyasal ve nükleer her türlü silahı ürettikleri ifade edilerek, silah tüccarlarının çatışmalar çıkardığı, ırkçılık uğruna nice hayatların solduğu, sömürgecilik uğruna nice canların yok olduğu anlatılacak.

AA

reyyan
Fri 23 August 2013, 01:38 am GMT +0200
İki haftadır tema gündeme dönük işleniyor, bence de çok isabetli.Mevlam kardeşlerimizin yardımcısı olsun heran ve bu zulüm artık son bulsun inş.

cerendemir
Sat 24 August 2013, 01:21 am GMT +0200
Herkesin kardeş olduğu ve tek sahibinin Allah olduğu bu boş dünya için neden bu kin,öfke,savaş,kana susamışlık,insanlığını unutma.Unutma ey zalim sana cehennem var,zulüm var sonsuzluklar için de...

Rüveyha
Sat 24 August 2013, 08:12 pm GMT +0200
Gündeme dönük bir hütbenin verilmesi  çok doğru olmuş.Halkımızın biliçlenlenmesi ve dualarını kardeşlerimizin üzerinden eksik etmemesi için önemli inşaAllah...Rabbim edilen tüm duaları kabul etsin inşaAllah..