- İncil Tevrat seçmeli ders olsun teklifi

Adsense kodları


İncil Tevrat seçmeli ders olsun teklifi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 23 October 2011, 06:59 am GMT +0200
İncil Tevrat seçmeli ders olsun teklifi

İslamiyet dışındaki diğer dinlerin seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışındaki diğer dinlerin seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti ve MHP destek verdi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışında kalan diğer dinlerin okullarda seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma’nın “Gençler yabancı dinleri de öğrenmeli. İncil, Tevrat, Zebur da seçmeli derslerle yardımcı ders kitapları ile okutulmalı” yönündeki önerisine Ak Parti ve MHP destek verdi.

‘Osmanlıca da öğretilsin’

Komisyon üyeleri yaptıkları konuşmalara, Hakkâri’de yaşanan saldırıda şehit olan askerlere başsağlığı dileyerek başladı. Ak Parti Mersin Milletvekil Nabi Bozkurt, şehitlere başsağlığı değil “Sabr-ı Cemil” dilenmesi gerektiğini ve başsağlığının ancak mal kaybında söylenebileceğini açıklayarak “Madem eğitim komisyonuyuz doğru kelimeler kullanalım” dedi.

Komisyonun ilk gündem maddesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Eğitim-Araştırma Yerleşkesi kurması oldu. Ancak toplantıda Uçma’nın “Gençler yabancı dinleri de öğrenmeli. İncil, Tevrat, Zebur da seçmeli derslerle yardımcı ders kitapları ile okutulmalı” önerisi en dikkati çeken konu oldu.

Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Uçma’nın önerisini destekleyerek, farklı dinlerin öğretilmesinin, o dine mensup kişilere karşı ön yargıları da yıkabileceğini ifade etti. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de özellikle arşivlerden daha iyi yararlanılması açısından Osmanlıca’nın da okullarda öğretilmesi gerektiğini belirtti.

Milliyet

mavi derinlik
Tue 25 October 2011, 11:08 pm GMT +0200
     Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi kapsamında diğer İlahi kitaplala ilgili gerekli bilgi zaten veriliyor.. Bu şekilde ayrı ders ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum şahsen.. Daha gerekli dersler varken bu ders ancak vakit kaybı olur..
     Mesela bir yabancı dil dersi daha gerekli.. Teknolojiye yönelik asla yeterli ders yok.. Halbuki teknoloji çağı.. ???
     Rabbimiz evlatlarımız nesillerimiz için hayırlısını nasip eylesin İnşaallah...