rray
reyyan
Wed 25 December 2013, 12:21 am GMT +0200
İnanca Yapılan Haçlı Seferi: Yılbaşı
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, yılbaşı eğlencelerinin inanca yapılan modern bir "haçlı saldırısı" olduğunu söyledi. Yılbaşı eğlencelerinin inanca yapılan modern bir "haçlı saldırısı" olduğunu söyleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, "Yılbaşı eğlenceleri nedeniyle lüks tüketim ve israf akla ve sağlığa zararlı olan içki, kumar ve sefahat, toplumun kanına zerk edilen zehirden başka bir şey değildir. Tarih, haçlı ordularının İslam beldelerine saldırmak sureti ile başaramadığı toplumsal yozlaşmayı bugün modern bir şekilde sadece adını ve yöntemini değiştirerek yapmaktadır.
SANKİ BİZLERİN BİR PARÇASI
Yılbaşı ve şans oyunları, sanki Müslüman halkımızın inanç ve kültüründen bir parçaymış gibi algılanmaya başlandı ve bu düşünce halkın büyük bir kesimi tarafından da benimsenmektedir. Bu kötülüklerin toplumumuzun içine girmesinde devletin eğitim sisteminin ve özellikle medyanın önemli ölçüde etkisi olmuştur. Hele hele Milli Piyango gibi bir illetin devlet tarafından resmileştirilip organize edilmesi ayrıca bir derttir. Artık yılbaşı denince insanların aklına oyun, eğlence, Milli Piyango, hindi ve sabahlara kadar eğlenip içki içmek geliyor. Toplum olarak öyle bir duruma geldik ki, nefsimizi tatmin etmek ve para kazanmaktan başka bir şey düşünemez olduk. Esnafımıza bakıyoruz, artık yılbaşında kampanyalar yapmaya başladı ve bu şekilde yılbaşını daha çekici bir hale getirdi. Gerçekten Müslüman toplum adına çok vahim bir durumdur bu" dedi.
MÜSLÜMAN HAYATINDA DİNİNDE OLMAYAN ŞEYLERE YER VERMEZ
Müslüman Türk toplumu üzerindeki Batı-Hristiyan anlayışının etkisinden endişe ettiğini ifade eden Argun, "Ömrümüzden bir sene gittiği halde sanki bir sene kazanmış gibi zamandan intikam alırcasına, kendini ve değerlerini unutarak, kendinden geçerek alkollü içkilerle sabahlara kadar eğlenmek ne kadar hazindir. Emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango, toto ve loto gibi talih ve şans oyunlarının peşinden sürüklenmek ne kadar üzüntü vericidir. Bizim endişemiz Müslüman Türk toplumu üzerindeki Batı-Hristiyan anlayışının etkileridir. Bu kendimizi inkardan başka anlama gelmez. Hiç şüphe yok ki, milletler, milli örf ve adetleriyle tanınırlar ve onlarla yaşarlar. Çünkü milli örf ve adetler, bir milletin milli kültürünün ve dini inancının aynasıdır.
Bu sebeple hiçbir Müslüman milli kültüründe olmayan, dini akidesine ters düşen özentilere hayatında yer vermez. Gönül ister ki, her yılın başlangıcı, insanoğlunun iç içe geçmiş muhasebelerini yaptığı, kendi insanlığını yeniden kurduğu bir milat olsun. Yeni bir yıla muhasebe yaparak, umutla bakabiliyor muyuz? Yılbaşından önce başınızı yastığınıza koyup iyice bir düşünün. Avrupa’da adı ‘turkey’ diye geçen, durduk yere kesilen masum hindileri, bununla birlikte geçmişimizi, kültürümüzü, geleceğimizi kesenleri bir düşünün.
Türk kültürünü bize has olan sembolleri yaşatarak ve çoğaltarak kalıcı kılabiliriz. Zaten, en tehlikeli emperyalizm kültürel emperyalizmdir. Ekonomik emperyalizm sizi aç bırakabilir. Fakat kültürel emperyalizm bizi mankurtlaştırır ve başkalarının gönüllü köleleri haline getirir. Her şey insanın kendisiyle başlar, kendisiyle biter. İnsanoğlu düzeldi mi, ülkeniz de dünyanızda düzelir demektir. Bizler büyük Türk milleti olarak, kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kültürel yozlaşmaya karşı mücadele vermeli ve kendi değerlerimizi yaşatmalıyız" diye konuştu.
Risale Ajans
cerendemir
Wed 25 December 2013, 01:31 am GMT +0200
O gece yapılacak en güzel şey ibadetlerimize daha çok yoğunlaşmak ve Rabbim den yeni yılın hayırlı olması için dua etmek.
7/C
Wed 25 December 2013, 01:47 pm GMT +0200
Yılbaşında eğlenmek yerine dua edin,namaz kılınve ALLAHA olan ibadetlerimizi yerine getirelim.AMİN.:) :D
yagmur_7-c
Wed 25 December 2013, 04:13 pm GMT +0200
YILBAŞINDA EĞLENCE YAPMAK YERİNE KURAN OKUMAK DAHA HAYIRLIDIR
Rukiye Çekici
Wed 25 December 2013, 04:55 pm GMT +0200
Bence yılbaşında ne oyun oynamalıyız, ne televizyon izlemeliyiz, ne hindi yemeliyiz, ne de eğlenmeliyiz.Sadece namazlarımızı kılmalıyın, Kur'an okumalıyız ve ibadetlerimize yoğunlaşmalıyız.Birde bence çekiliş yapmamalıyız. Bizim çekiliş sınıfımızda yaptılar, ama ben ve Kadriye arkadaşım katılmadık.Çünkü günah olabileceğini biliyoruz. :) ;)
Rukiye Çekici
Wed 25 December 2013, 04:57 pm GMT +0200
Benim yukarıdaki yazdıklarımı herkese tavsiye olarak sunuyorum.İnşALLAH tavsiyelerimi güzel bulmuşsunuzdur.
yagmur_7-c
Wed 25 December 2013, 04:59 pm GMT +0200
EVET İNSANLAR YERLER İÇERLER EĞLENİRLER HANİ DERLER YA YILBAŞINDA YAPARSAN ONU YAPARSIN YA KURAN OKUYARAK DA TÜM YIL BOYU GEÇİRİRİZ
muhammet7/c
Wed 25 December 2013, 05:19 pm GMT +0200
verdiğiniz bilgi için teşekkürler :)
Rukiye Çekici
Wed 25 December 2013, 05:31 pm GMT +0200
Ve yılbaşında boş durmak yerine bol bol dua da edebiliriz. :) ;)
8/A
Wed 25 December 2013, 05:32 pm GMT +0200
bizim yılbaşımız belli 1 ocak tartışmaları boşuna herkes bunun bilincine varsa hiçbir sıkıntı olmaz
Melike Çekici
Wed 25 December 2013, 05:36 pm GMT +0200
Yılbaşında hiçbir şey yapmamayı tavsiye ederim. Bence sadece ibadetlerinize daha çok yoğunlaşın! :)
Zeynep7D
Wed 25 December 2013, 05:47 pm GMT +0200
Bu konu önemli bir konu ... İnsanlar yılbaşı diye kutladıkları şeyin aslında onların senelerini aldığını biliyorlar ama umursamıyorlar. Özellikle bu konuda dikkatimi çeken Türkiye'ye 'turkey' denilmesi oldu. Yılbaşında neden hindi kesiyorlar , geçmişte hep bizi yok etmek için uğraştılar. Dinimizi doğru yaşamamızı istemediler. Şimdi ise yılbaşı denilen saçma olan bir kutlamayla hindileri keserek bizi her yıl içlerinde öldürüyorlar. Biz gençler yabancılara özenmeyelim. Sevebiliriz ama özenmeyelim...
muhammet7/c
Wed 25 December 2013, 07:48 pm GMT +0200
bence ve kuran da yazan yılbaşının kutlanması günah
muhammet7/c
Wed 25 December 2013, 07:52 pm GMT +0200
yılbaşında parti yapan oldumu
Kadriye Karlı
Wed 25 December 2013, 08:13 pm GMT +0200
Aslında islam dininde yılbaşı diye bir şey yok. Ama buna ramen yıl başını kutlayanlar var . :'( :-[ :-[
OlcaY8D
Wed 25 December 2013, 08:49 pm GMT +0200
islamda gerçekten yılbaşı kutlama yoktur ama bizde kutlama yerine bizi huzurlu mutlu şeyler yapmalıyız bencee...
kardelen7d
Wed 25 December 2013, 09:04 pm GMT +0200
müsliman olmayn bir tanıdığınız var ama kuban bayramında bir koyun kesiyor .bir gayrimüslim var sizin yılbaşında hindi kestiğinizi görüyor sizce ne? düşünür.
ehlidunya
Wed 25 December 2013, 09:59 pm GMT +0200
İnşaallah hayırlı mübarek İslam talebeleri bu hayırsız kutlamaları bertaraf edip alemi islama yakışır o kutlu günlerin alt yapısını hazırlayacak üzerine yapacağı hizmetle muazzam eserler ortaya koyacakatır allah yolumuzu ve bahtımızı açık etsin allah selamet versin
saniyenur
Thu 26 December 2013, 11:40 am GMT +0200
Tarih, haçlı ordularının İslam beldelerine saldırmak sureti ile başaramadığı toplumsal yozlaşmayı bugün modern bir şekilde sadece adını ve yöntemini değiştirerek yapmaktadır.
Ne kadar da doğru bir tespit. Bakın Necip Fazıl üstadımız ne der bu konuda;
"Yılbaşı ,Noel ,Fişek... Yeryüzünde Özgürlük Diye Tepinir Eşek!!
yazgülll
Thu 26 December 2013, 12:47 pm GMT +0200
YILBAŞINDA NAMAZ KILIP KURAN OKUSAK YANİ KISACA İBADET ETSEK DAHA İYİ OLUR ...ALLAH BİZİ YENİ YILDA İBADETLİ GEÇİRMEYİ NASİP ETSİN
7/C
Thu 26 December 2013, 02:44 pm GMT +0200
YIL BAŞINDA OTURUP DUA EDİP KURAN-I KERİM OKUMAK VARKEN NİYE KUTLAMA YAPALIMKİ?
mevlüdekalınsaz
Thu 26 December 2013, 03:43 pm GMT +0200
Rabbim bizlere hidayet versin ve hayırlı bir yaşam sürebilmeyi ...,
her günümüzü hatta her anımızı onun yolunda bir şeyler yaparak geçirebilmeyi nasip etsin insallah[yılbaşını da]
arife7d
Thu 26 December 2013, 04:22 pm GMT +0200
yılabaşı kutlamak ne dirki kafirlerin bayramını kutlayanlara sesleniyorum yapmayın oturun Kur'an'ı Kerim okuyun eğer okumuyı bilmıyorsa turkce mealını oku , dua et inanı yılbaşı kutlamaktan daha hayırlı
Hanife 8.D
Thu 26 December 2013, 06:05 pm GMT +0200
Yüce dinimiz İslam,bütün insanlığa gönderilen evrensel ve son ilahi dindir.İslam dini kendisinden önce gönderilen bütün ilahi hükümleri ortadan kaldırmış ve Yüce Allahın Hazreti Kurandaki ifadesiyle Şüphesiz Allah Katında hak din İslam dır.(Ali İmran:19) buyurarak insanlar içilen artık tek geçerli dinin İslam dini olduğunu çok acım bir şekilde haber vermiştir.
İslam dininin yegane ve tek hedefi, insanlığın dertlerini gidermek, insanlığı hak ve hakikat yoluna iletmek, insanoğluna fırsatlar vererek kendisini sorgulamak ve geleceğine daha güzel bir şekilde yön vermesini sağlamaktır.Ayrıca İslam dini insanları sevgi,saygı,kardeşlik,birlik ve beraberlik içinde yaşatacak çok önemli bir toplumsal görüşe sahiptir.İslam dininin hiçbir bölümünde (ibadet,itikad,içtimai,ilmi,iktisadi,hukuki gibi ) noel ve yılbaşını kutlama gibi bir görüşün olduğunu söylemek mümkün değildir.Ayrıca İslam dininden başka millet ve toplum olarak ta örf ve adetlerimizde, gelenek ve göreneklerimizde, kültürümüzde de noel ve yılbaşı kutlamanın yeri olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.Bundan dolayıdır ki baksa dinlere ve milletlere ait olan noel ve yılbaşını kutlamak kesinlikle doğru bir davranış değildir.Doğru olmadığı gibi bu kutlamayı yaparken de Allaha isyan olan, İslamın emirlerine ters düşen,haram kılınan davranışlarda bulunmakta müslümana yakışan bir davranış olamaz.
-merve-7d-
Thu 26 December 2013, 06:08 pm GMT +0200
insanlar artık öyle bir duruma geldilerki yılbaşını bahane edip sabahlara kadar içki içerek günah işliyorlar ???
-merve-7d-
Thu 26 December 2013, 06:12 pm GMT +0200
ayrıca bana göre insanların yılbaşı kutlamalarını bu kadar ciddiye almaları biraz esnafların suçu. tamam onlarda ekmek paralarını kazanmaya çalışıyorlar ama illaki iş yerlerini süsleyecek diye bir kavram yok müslümanlar bunları görerek kutlamaya özeniyorlar
Hafsa Nur 6.D
Thu 26 December 2013, 06:56 pm GMT +0200
Bunlar Sümerlerden kalma adetler.Hristiyanlıkla bir ilgisi yok.Hristiyanlar sonradan sahiplenmişler.Akıl var mantık var! Noel Baba Antalya'da yaşamış,Antalya'da ren geyiğinin ne işi var? Kar yok ,kar içinde çam ağacı nasıl süslensin? Sümerlerden kalma hoş gelenekler bunlar.
-merve-7d-
Thu 26 December 2013, 07:13 pm GMT +0200
gerrçekten müslümanların bunun gibi kafirlerin bayramlarını kutlamaları çok acı verici
-merve-7d-
Thu 26 December 2013, 07:18 pm GMT +0200
ayrıca şunuda belirtmek istiyorumki küçük yaştaki çocuklara noel babayı öğreterek onların beyinlerini yıkıyorlar bu hiçhoş birşey değil
Ercan 7-d
Thu 26 December 2013, 07:42 pm GMT +0200
yılbaşı hristyanların bayramıdır.bizim DİNİMİZ İSLAM dinidir biz namaz kılalım,hayır işleyelim.
Rüveyha
Thu 26 December 2013, 07:55 pm GMT +0200
Bizim mutluluk kaynağımız o gün mekkenin fethi olması.O günü ibadetle geçirmemiz bizim için çok daha iyi olucaktır..
arife7d
Thu 26 December 2013, 07:59 pm GMT +0200
iste bunu düsünemiyorlar merve arkadasım
OlcaY8D
Thu 26 December 2013, 08:23 pm GMT +0200
ben bunlara tanık bile oldum içki içerek değilde ibadet ederek daha hayırlı olurlarrr....
ilim ehli
Thu 26 December 2013, 09:07 pm GMT +0200
insanlara anlatılması gereken bir beladır bu maalesef çünkü çoğu Müslüman(saf) maalesef günah olduğunu da bilmiyor herkes anlatmalı kardeşlerim otobüs iş yeri okul ne olursa olsun imkan dahili değil hatta aşmalıyız ve anlatmalıyız
esratüz zehra 2
Thu 26 December 2013, 09:12 pm GMT +0200
ALLAH'a çok şükür bu yaşıma kadar ailece hiç kutlamadık . Tam aksine her yılbaşında Mekke nin fethi olduğu için ailece Kuran ziyafetine gittik. :) :)
Hanife 8.D
Sun 29 December 2013, 10:34 pm GMT +0200
yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.evde allaha ibadet etmek daha caizdir
yunushan7d
Sun 29 December 2013, 10:38 pm GMT +0200
Önemli bir konu anca zina günah!
Hanife 8.D
Tue 31 December 2013, 04:56 pm GMT +0200
Hepimiz Müslümanız elhamdülillâh. Ama hepimiz Müslümanlığımızın icabını yaşamıyoruz maalesef...
— Yılbaşı gecesinin mânası, sayılı ömür senelerinin birinin daha bitmesi, ölüm denen kesin âkıbete biraz daha yaklaşılması, gençlik günlerinin tükenip, ihtiyarlık demlerinin gelmesi.. demektir. Nitekim her yılbaşında siyah saçlara biraz daha aklar düşüyor, akların sayısı da biraz daha çoğalıyor.
Öyle ise, böyle gecelerde daha çok sefalete, daha çok sefahete düşmek yerine; daha çok âhirete, daha fazla ebedî âleme meyili olmak lâzımdır. Zira bu hızlı gidiş, - ister ikrar et, ister inkâr - kabire, öteki dünyaya doğrudur.
esratüz zehra 2
Tue 31 December 2013, 05:19 pm GMT +0200
Türk kültürünü bize has olan sembolleri yaşatarak ve çoğaltarak kalıcı kılabiliriz. Zaten, en tehlikeli emperyalizm kültürel emperyalizmdir. En çok bu söz hoşuma gitti çünkü tarih tekerrürden ibarettir unutmayalım 1. dünya savaşında bize savaş açan ve bizi batıran hep batılı devletlerdi.
Talhaycsr8D
Wed 8 January 2014, 03:50 pm GMT +0200
noeli kutlayacagınıza namaz kılın
Talhaycsr8D
Wed 8 January 2014, 03:50 pm GMT +0200
yada sabaha kadar kuran okuyun