- İman islâm ihsânın tarifleri

Adsense kodları


İman islâm ihsânın tarifleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 3 June 2012, 01:22 pm GMT +0200
5- İMAN, İSLÂM VE İHSÂN’IN TARİFLERİ

4904- Ömer b. Hattab (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Bizler bir gün Rasûlullah (s.a.v)’in yanında otururken hemen bir adam geliverdi. Elbisesi bembeyaz, saçları simsiyahtı. Üzerinde yolculuk belirtileri de yoktu, bizden hiç biride onu tanımıyordu. O kimse Peygamberimizin yanına kadar gelip oturdu dizlerini dizlerine dayadı, ellerini dizlerinin üzerine koyarak şöyle dedi: “Ey Muhammed! İslâm’ın ne olduğunu haber ver!” Rasûlullah (s.a.v) ona cevaben: “İslâm; Allah’tan başka gerçek hiçbir ilâhın olmadığına Muhammed (s.a.v)’in de Allah’ın Peygamberi olduğuna inanarak şahitlik yapman, namazı kılıp zekatı vermen, Ramazan orucunu tutup gücün yeterse haccetmendir” buyurdular. Bunun üzerine adam: “Doğru söyledin” dedi. Biz onun hem sormasına hem tasdik etmesine şaşırdık. Adam sonra: “Bir de bana İman’ın ne demek olduğunu anlat” dedi. Peygamberimiz (s.a.v)’de: “Allah’a, meleklerine, kitaplarına, Peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin O’ndan olduğuna inanmandır” buyurdular. O kimse yine: “Doğru söyledin” diyerek: “İhsan nedir? Bana onu anlat” dedi. Rasûlullah (s.a.v): “İhsan; görüyormuşçasına Allah’a ibadet edip kulluk yapmandır. Sen O’nu görmüyorsan da O seni mutlaka görmektedir” buyurdular. O kimse yine: “Doğru söyledin” dedi. Bu sefer adam: “Kıyametin ne zaman kopacağını bana haber ver” deyince Peygamber (s.a.v) efendimiz: “Bu konuda sorulan sorandan daha bilgili değildir” buyurdu. Bu sefer o adam: “O halde kıyametin alâmetlerinden bahset” deyince, Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurdular: “Cariyenin hanımefendisini doğurması (Yani doğan çocuklar ana babalarına köle ve cariye muamelesi yapacaklar) Yalınayak, çıplak, fakir deve çobanlarını yaptırdıkları binalarla boy ölçüşürken görmendir.” Ömer İbn-ül Hattab diyor ki: Sonra adam çıkıp gitti bir süre hayrette kaldım. Sonra Peygamberimiz (s.a.v): “Ey Ömer soru soran kimdi biliyor musun?” dedi. Ben de: “Allah ve Rasûlü daha iyi bilir” deyince, Peygamber (s.a.v): “O Cibril idi, size dininizi öğretmek üzere gelmişti” buyurdu. (Buhârî, İman: 37; Müslim, İman: 1)

Bilal2009
Mon 6 August 2018, 03:42 am GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim bizleri ihsan sahibi kullarından eylesin İhsan öyle bir haslet ki insanda belki de namazımızı , orucumuzu hatta her yaptıgimiz ibadeti ibadet eden ihsandir

ceren
Mon 6 August 2018, 11:51 am GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri imanlı ihlasli ıslami hakkiyla yaşayan kullardan olalim inşallah. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..

Sevgi.
Tue 7 August 2018, 03:35 am GMT +0200
Aleyküm selam İman ve İslam ı gerçekten yaşayalım inşaAllah