- İmamlar, yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkıyor

Adsense kodları


İmamlar, yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 12 April 2014, 12:48 am GMT +0200
İmamlar, yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkıyor



“Cami Gölgesinde Bir Yetim ve Öksüz” projesiyle yetim ve öksüzler, yaşadıkları acı ve hüznü, imamların desteğiyle aşmaya çalışıyor. Çankırı Müftüsü Türk, “Yüce dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, koruyup gözetmeyi, adaletli davranmayı emretmiştir” dedi.
“Cami Gölgesinde Bir Yetim ve Öksüz” projesiyle yetim ve öksüzler, yaşadıkları acı ve hüznü, kentte görevli imamların desteğiyle aşmaya çalışıyor. Valilik öncülüğünde, müftülüğün koordinesiyle başlatılan proje doğrultusunda kentte 18 cami görevlisi, tespit edilen 53 yetim ve öksüzle gönül köprüsü kurmayı amaçlıyor.

İmamlar, yetim ve öksüz çocukları kaldıkları evlerde ziyaret ederek, sorun ve ihtiyaçlarını dinliyor, maddi-manevi destek veriyor. Çankırı Müftüsü Arslan Türk, yaptığı açıklamada, imamların yetim ve öksüzlere sahip çıktığını söyledi.

Ellerinden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Türk, “Yüce dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, koruyup gözetmeyi, adaletli davranmayı emretmiştir. Bir yetim olan Peygamber Efendimiz de yetimlerin başının okşanmasının ayrı sevabı olduğunu buyurmuştur” diye konuştu. Türk, yetim ve öksüz çocukların yanı sıra darda kalmışlara yardım etmenin her din görevlisinin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Biz hem camide imamız hem düğünde, mevlitte, cenazede hep halkın içindeyiz. Bu projeler halkımızla bağlarımızı daha da güçlendirecek. 6 ayda bir her görevli yaptığı çalışmayla ilgili rapor getirecek ve yıl sonunda çalışmaları gözden geçireceğiz. Eksikliklerimiz ve aksaklıklarımız var ise gidererek daha güzel şekillerde projeyi devam ettireceğiz.”

YETİM EVLERİNE ZİYARET

Mehmet Sait Kılıç, Fatih Mahallesi’nde görev yapan imamlarla yetimlerin bulunduğu aileleri ziyaret ettiklerini belirtti. Kılıç, bir yıl önce vefat eden Alparslan Çubuk’un oğulları Bayram Esat (11), Berkay Muhammed (5) ve Beret Fethullah’ı (5) bakımlarını üstlenen dedeleri Bayram Çubuk’un evinde ziyaret ettiklerini vurgulayarak, onlara maddi ve manevi destek vereceklerini anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı kitapları hediye ettiklerini aktaran Kılıç, Fatih Camisi imamı Musa Asıltürk ve müezzini Mehmet Korkmaz’ın yetimlerle ilgileneceğini kaydetti.

Yeni Akit

cerendemir
Sat 12 April 2014, 01:14 am GMT +0200
"Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız."
Hadisin ravisi Malik İbni Enes, -Peygamber Aleyhisselam'ın yaptığı gibi- işaret parmağıyla orta parmağını gösterdi.
Müslim, Zühd 42.

Yetime bakan ,kendisinden sayan herkes den Allah razı olsun inşallah.

saniyenur
Sat 12 April 2014, 07:38 am GMT +0200
"Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır".
Bu hayra vesile olanlardan ve ortak olanlardan Rabbim razı olsun.

8/A
Sat 12 April 2014, 11:39 am GMT +0200
ALLAH onlardan razı olsun
PEYGAMBERİMİZ(A.S.) da yetimdi bu yüzden
Kendimiz onlarla olmasakta kalbimiz onlarla
İNŞALLAH(...)

yagmur_7-c
Sat 12 April 2014, 04:30 pm GMT +0200
selamunaleykum;
 Peygamber efendimiz(sallahu aleyhi ve sellem) o kadar merhametliydi ki tabi ki de ailesi de...
Bir gündü. Hazreti İbn Ömer bir yemek isteyip getirtti de yetimini aradı; fakat onu bulamadı. Nihayet İbn Ömer, yemeğini bitirdikten sonra, yetim geldi. İbn Ömer, onun için bir yemek getiril­mesini istedi, fakat evlerinde yemek yoktu. Bunun üzerine İbn Ömer, kavrulmuş un ve bal getirdi de yetime şöyle dedi: “Bunu al! Vallahi sen aldanmadın. Benim yediğimden daha iyisine sahip oldun.” Haşan şöyle demiştir: “ Vallahi,

İbn Ömer de aldanmadı, çünkü büyük bir sevaba nail oldu.''


(Buhari, Edebü’l-Müfred, 60) buyurulur.Rabbim bizleri ne yetimin ne de yoksulun hakkını yiyen kişilerden etmesin. Kul hakkının yiyen kişilere benzemekten Allah(celle celalühü)ye sığınırım.

Sevde38
Sun 13 April 2014, 09:02 am GMT +0200
Şimdiki insanlar paraya taptıkları için , yetime öksüze ancak Allah dostları sahip çıkar. Bu konuda biz inançlı insanların bile oldukça eksiklikleri var. Mesela,İhtiyaç sahipleri olduğu sürece, bir insanın tekrar binlerce tl verip 2. Kez hacca veya umreye gitmesi ne kadar doğru olabilir.
Etrafımızda çocuklarıyla ortada kalmış kardeşlerimizi görüp gözetiyor muyuz? Vs, vs,......
Unutmamalıyız! Komşusu açken ,kendisi tok uyuyan bizden değildir.
Maalesef insanların çoğu ziyandadır.

DİLAN 8-D
Sun 13 April 2014, 04:25 pm GMT +0200
allah razı olsun yardım edenlerden

ehlidunya
Sun 13 April 2014, 10:59 pm GMT +0200
Masaallah tam sunneti seniyeyi tatbik eden bir hizmet cok sevabi olan bir sunnet allah bizlere de nasip eylesin

aynur 8/d
Tue 15 April 2014, 07:26 pm GMT +0200
allah yardım edenlerden razı olsun çok güzel bir yardım bence

elifbenal7a
Fri 18 April 2014, 05:31 pm GMT +0200
ALLAH KİMSEYİ YETİM VE ÖKSÜZ BIRAKMASIN :( ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM İMAMLARINDA BÖYLE BİR PROJEYE İMZA ATMALARI ÇOK GÜZEL OLMUŞ :)