- İmamın 'sigarayı bıraktırma' mesaisi

Adsense kodları


İmamın 'sigarayı bıraktırma' mesaisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 23 February 2016, 12:52 pm GMT +0200
İmamın 'sigarayı bıraktırma' mesaisi

İmamın 'sigarayı bıraktırma' mesaisiEskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki bir camide görev yapan imam Eyüp Sabri Avdan, vatandaşlara sigarayı bıraktırmak için yoğun çaba harcıyor.
Yaklaşık 20 yıldır imamlık görevini sürdüren 48 yaşındaki Avdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde vatandaşlara sigara alışkanlıklarını bıraktırma konusunda bir misyon yüklendiğini ve bunun için yoğun bir çaba gösterdiğini anlatarak, bu hareketinin de çevredeki vatandaşlar tarafından büyük mutlulukla karşılandığını dile getirdi.

Görev yapmış olduğu yerlerde hacca, umreye giden kişilere veya farklı ortamlarda bulunan vatandaşlara sigarayı bırakma yönünde teşviklerinin olduğunu anlatan Avdan, "Bunun karşılığını aldım. Yaklaşık 8-10 kardeşimize bu yolla sigarayı bıraktırdım. Kendimi sigaraya bıraktırmaya adadım çünkü sigara hem topluma hem de kişiye zararlı" dedi.

Avdan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sigara konusundaki tutumunu olumlu karşıladığını dile getirerek, "Büyüklerimizin getirmiş olduğu sigarayı bırakma konusundaki yasalarla insanlar nefes almaya başladı. Oksijeni bol tertemiz bir nesli Cumhurbaşkanımız bize hediye etmiş oluyor" diye konuştu.

AA

Sümeyye Şahiner7B
Tue 23 February 2016, 01:53 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum verahmetullah ; Allah c.c razı olusn O imamadan . Topluma örnek bir davranış . İnsanlar sigara içerek sadece kendine değil yanındaki kişilerede zarar veriyor . Bizler sigara içenlerin yanında bulunarak pasif içici oluyoruz ve dumandan etkileniyoruz yani bizde zarara uğrayanlardanız . Ama bu olaya DUR demeliyiz ve insanları bilinçlendirmeliyiz . Rabb'im c.c yardımcımız olsun inşAllah Amin

Alican 7-B
Tue 23 February 2016, 05:54 pm GMT +0200
Aleyküm selam ve rahmetullah. Rabbim razı olsun o imamdan. Bizlerde çevremizde sigara içenlerin görünce onları uyarmalıyız. Çünkü oksijeni az bir dünyada kimse yaşamak istemez. Rabbim paylaşım için razı olsun.

rabiayldz
Tue 23 February 2016, 06:00 pm GMT +0200
Selamun aleyküm.
Bu yöntem sayesinde sigarayı bırakırlar inşAllah.Bizlerde büyüyünce böyle güzel şeyler yaparız....AMİN...
Allah c.c razı olsun.

İlayda ALYAZ 7/B
Tue 23 February 2016, 07:33 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm:Sigara çok kötü ve zararlı bir alışkanlıktır kolay alışınır ama zor bırakılır bu madde.İçinde hiç bilmediğimiz aseton benzin gazı gibi bir çok madde vardır.Ayrıca dinimizde sigara yasaklanmıştır.İçen kişi hem günaha girer hemde ömrü kısalır.
-Allah c.c razı olsun-

melda 6D
Tue 23 February 2016, 07:36 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Maşallah ne güzel bir etkinlik . Allah razı olsun o ağabeyimizden . İnşallah herkes zararlı alışkanlıklarından maddi manevi kurtulur.