- İmam Hatip'ten, 15 yıl sonra tıp ve hukuk öğrencisi çıktı

Adsense kodları


İmam Hatip'ten, 15 yıl sonra tıp ve hukuk öğrencisi çıktı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 23 August 2013, 12:14 am GMT +0200
İmam Hatip'ten, 15 yıl sonra tıp ve hukuk öğrencisi çıktı



Katsayı engelinin kalkmasıyla Çorum İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 15 yıl aradan sonra ilk defa 52 öğrenci ilahiyat fakültesinin yanında; tıp, hukuk, mühendislik, iktisat, rehberlik gibi bölümlerini de kazandı.

İmam hatip öğrencileri katsayı engeli nedeniyle daha önce sadece ilahiyat fakültelerine gidebiliyordu.

Çorum Anadolu İmam Hatip Müdürü, Mustafa Aktaş, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında okullarının büyük başarı sağladığını ve 15 yılın ardından ilk defa tıp, hukuk, mühendislik psikolojik danışmanlık ve rehberlik iktisat gibi bölümlere öğrenci gönderdiklerini söyledi. Kat sayıdan dolayı öğrencilerin yerleşmelerinde büyük sorunlar yaşandığına değinen Akdaş ''Biz gurur tablomuz olarak bunu astık okulumuza, bu başarıda tabi okulumuz öğretmenlerinin büyük katkısı oldu. Hafta sonu sınavlara hazırlık kursları düzenlendi, bunun yanında hafta içi de öğretmenlerimiz boş vakitlerinde öğrencilere ders vererek yardımcı oldu. Ve sınav sonuçları açıklandığında uzun zaman aradan sonra yaklaşık 15 yıldan sonra ilk defa farklı yerlerde öğrencilerimizi gönderdik." dedi.

Başarılarının devam ederek artacağını ifade eden Akdaş, ilahiyat fakültelerine normalde öğrencilerinin yerleştiğini ancak katsayı adaletsizliğinin kalkması ile her alanda öğrencilerinin yöneldiğini ve başarı sağladığını aktardı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Şeyma Kevser Büküş, kat sayı sisteminden dolayı imam hatip öğrencilerine yıllarca haksızlık yapıldığını ifade etti. Kendisinin de 4 yıl önce puan kesintisinin olacağını bilerek imam hatip lisesine gittiğini kaydeden Büküş ''Ben tıbbı 457 puanla kazandım. Okul derslerimizle sınavları beraber yürütmeye çalıştım. 9'ncu sınıftan bu yana düzenli bir şekilde çalıştım. Okulun, dershanemin bana çok faydası oldu. Özellikle ailem bu konuda bana çok yardımcı oldu. Dershanede de derece öğrencisiydim. Ben lise birinci sınıftan beri bu sınav için çalıştım. Katsayı olduğu halde ben bu okulu tercih ettim. Ben şöyle düşündüm Allah büyük katsayı konusunda birşeyler olur diye düşüncüm. Katsayı sisteminin değişmesi bize çok faydalı oldu. Çok başarılı çok zeki insanların haklarını yıllarca yediler ve biz farklı bölümlere gidemedik. Haksızlık yaptılar bize ama ben çok çalıştım ve okul birincisi oldum. Onun da çok faydası oldu. '' dedi.

Kat sayı sisteminden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Şeyma Kevser Büküş, eski sistemde sınavlarda full çekilse bile çok vasat bir bölüme gideceğini aktardı. Sistemin değişmesiyle başarılarının da herkes tarafından fark edildiğini aktaran Büküş ‘’Okulumuz üniversiteye geçiş sınavların da da çalışmalar yaptı. Hafta sonu kursları, hocalarımızın özel ilgi ve alakası da bize büyük faydalar sağladı." diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Hatice Mandıracıoğlu ise 426 puan aldığını ve Türkiye genelinde 13 bininci sırada olduğunu belirtti. Okul dersleri ile üniversite sınavlarına hazırlanmanın zorluğundan bahseden Mandıracıoğlu ''Biz yarışmalara falanda katılıyoruz. Ama üniversite sınavları yüzünden bazı yarışmalara da katılamadım. Bazı idarecilerimiz de darıldı ama çok zorlanıyordum. Hem okul sınavları hem dershane hem de üniversiteye hazırlık çok zor oldu. Kendimi imam hatipli olarak da yetiştirmek istedim, derecelerim oldu. Sosyal hayatımdan fedakarlık yapmak zorunda kaldım. Ve sonuç olarak son sınıfta özellikle çok çalıştım düzenli ve disiplinli çalışmalarım neticesinde hukuk fakültesine girmeyi başardım. " şeklinde konuştu.

İmam Hatip Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yapan Karaca Eldem de yıllar sonra okullarına gelen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okulda açılan hafta sonu kursları bunun yanında öğretmenlerin öğrencilerle yakından ilgilenmesinin de başarı getirdiğini kaydetti. Okulda ‘Üniversiteye Hazırlık Kütüphanesi’ kurulduğunu söyleyen Eldem ''Öğretmenler yada mezun olan ve üniversite kazanarak okulumuzdan ayrılan öğürencilerimiz bu kütüphanemize kitaplarını bağışlıyorlar. Ve kendilerinden sonra gelen öğrenciler de kütüphaneden faydalanıyor. ''

Cihan

ehlidunya
Fri 23 August 2013, 12:47 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; ALLAH bu temiz sinelerin yoluna su serpti ve bu mübarek sineler girdiği kazandığı okullarla kendilerine engel olanlara en büyük dersi vermiş oldu allah yar ve yardımcıları olsun inşaallah daha iyi yerlere geleceklerdir

Rüveyha
Sat 24 August 2013, 08:09 pm GMT +0200
Maşallah kardeşlerime Rabbim sonlarını hayırlı etsin..Herkesin istediği mesleği icra edebilmesi ne güzel bir şey..Rabbim kardeşlerimizi ve bizleri vatanımıza hayırlı olanlardan eylesin inşaAllah...