- İmam Hatipliye askeri okul hâlâ kapalı

Adsense kodları


İmam Hatipliye askeri okul hâlâ kapalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 4 December 2011, 12:16 am GMT +0200
İmam Hatipli'ye askeri okul hâlâ kapalı

Üniversiteye girişte meslek liseleri ile genel liseler arasında uygulanan katsayı farkı kaldırıldı...

Üniversiteye girişte meslek liseleri ile genel liseler arasında uygulanan katsayı farkı kaldırıldı. YÖK yetkilileri “Bu karar alınmadan önce birçok hukukçuyla görüştük ve kendileri katsayının bütün lise türleri için eşit olmasının hukuka aykırı bir unsur teşkil etmeyeceğini bildirdi” açıklaması yaptı.

İmam Hatip Liseleri başta olmak üzere meslek lisesi mezunları ile genel lise mezunlarının katsayısı 0.12 olarak eşitlendiği için İmam Hatip Lisesi mezunları alan dışı tercih yaptıklarında üniversiteye giriş puanları düşük katsayıyla çarpılmayacak. Böylece imam hatip mezunlarına doktor, eczacı, avukat, öğretmen gibi diledikleri meslekleri yapma imkanı sağlanacak.

Ancak imam hatipliler için Harp Okulları’nın kapısı hâlâ kapalı. Harp Okulları’na giriş sınavına ilişkin şartları YÖK belirlemediği için imam hatipliler katsayı farkı kalksa bile Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları’nda okumak için başvuramayacak. Bu okullar, sınav başvuru koşularında öğrenci alacakları okul türlerini tek tek açıklıyor ancak bunlar içinde İmam Hatip Liseleri yer almıyor.

Hürriyet