- İmam farz namazların ilk iki rekatında Fatiha’dan sonra?

Adsense kodları


İmam farz namazların ilk iki rekatında Fatiha’dan sonra?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sat 14 February 2015, 10:09 am GMT +0200
İmam farz namazların ilk iki rekatında Fatiha’dan sonra bir sure veya ayet okumamışsa ne yapması gerekir?

Namazların ilk iki rekatında Fatiha’dan sonra Kur’an’dan bir miktar daha okumak (zamm-ı sure) vaciptir. Vaciplerin kasten terk edilmesi günahtır, unutarak terk edilmesi veya geciktirilmesi ise günah olmaz, fakat namazın sonunda sehiv secdesi yapılması gerekir. Buna göre, bir imam dört veya üç rekatlı farz namazların ilk iki rekatında, Fatiha’dan sonra bir sure veya bir miktar ayet okumamışsa, bu sure veya ayetleri üçüncü ve dördüncü rekatlarda Fatiha’dan sonra okusa da okumasa da sehiv secdesi yapması gerekir. Çünkü namazdaki bir vacibi geciktirmiş veya terk etmiştir (Kasani, Bedai’u’s-Sanai’, I, 401; Merğinani, el-Hidaye, I, 53).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

halim
Thu 19 March 2015, 11:33 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Fatiha süresinden sonra zamlı süre okumanın ne kadar ehemmiyetli olduğu ve vacip olmasi münasebetiyle farkında olmadan terk etmek durumunda ise sehiv secdesi yapma gereği dinen uygun görülmüş ve inşaallah buna binaen zamlı surelerimizi aksatmadan okur  sevabı nail olur ve böylece  vacip i terk etmemiş oluruz Allah razı olsun

aysegul999
Tue 7 July 2015, 03:24 am GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullah , vacibin gecikmesi ve terki durumunda senin secdesi yapılması gerekir. Allah c.c razı olsun kardeşim.

[Muhammed]
Tue 7 July 2015, 01:54 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah Ve Berekatuh...Bu konuda dinimiz bir kolaylık getirmiş.O da sehiv secdesidir.Herhangi bilmeden unutularak yapılan bir hata varsa sehiv sevdesi yapılarak düzeltile bilir.Rabbim razı olsun.

RAMAZAN 7/D
Thu 30 July 2015, 09:14 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam  . Rabb'im bizlere dosdoğru namaz kılmayı nasip etsin . İnşALLAH böyle bir hata yaptığımızda sehiv secdesi yaparak namazımızı eda edelim .