- İlk orucunu tutacak

Adsense kodları


İlk orucunu tutacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Wed 19 August 2009, 07:23 pm GMT +0200


Dört ay önce Müslüman olan Raisa, hayatında ilk defa oruç tutacak

Müslüman olan Rus turist rehberi Reyhan (Raisa) Kopylova (21), Ramazan'da ilk defa oruç tutacak olmanın heyecanını yaşıyor.
Kopylova, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin bin 438 yıl dönümünde Müslüman olmuştu.

Müslüman olmadan önce Rusça olarak Kur'an-ı Kerim'i 2 defa okuduğunu belirten Kopylova, ihtida töreninde (din değiştirme) kelime-i şahadet getirdikten sonra ilk işinin namaz surelerini ezberleyerek vakit namazlarını kılmak olduğunu anlattı.

Müslüman olduktan sonra kendisini ilk tebrik edenin nişanlısı Zeynel Arslan ile Moskova'da yaşayan anne ve babası olduğunu belirten Kopylova, İslamiyet hakkında bilgilerini arttırmak için sürekli kitap okuduğunu söyledi.

Kopylova, "Bu yel Ramazan ayı benim için çok önemli. Hayatımda ilk kez oruç tutarak Rabbimin rızasını kazanacağım. Ramazan ayının gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Her Müslüman'ın ilk orucunun önemli olduğuna inanıyorum. Orucumu tutmada Rabbim hep yardımcı olacaktır." diye konuştu.

Öte yandan Manavgat Müftülüğü, Ramazan ayında Müslüman olan gayrimüslim ve ateistlere kaynaşma yemeği vereceğini bildirdi.

Müftü Halil Taş, ilçede 18 yıl içinde değişik din ve milletlerden 103 kişinin Manavgat Müftülüğü'nde yapılan ihtida töreniyle Müslüman olduğunu söyledi.