- İlk bayramlaşma şehitlikte

Adsense kodları


İlk bayramlaşma şehitlikte

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 19 August 2012, 07:59 pm GMT +0200
İlk bayramlaşma şehitlikte

Ramazan Bayramı öncesi şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Bir bayrama daha sevdiklerinden uzakta giren aileler, itinayla temizledikleri mezarların başında Kur'an okuyup dua etti.

Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul Edirnekapı Şehitliği'nde de hüzünlü bir arife yaşandı. Acılı aileler, evlatlarının mezarı başında gözyaşı döktü. Annelerin teröre tepkisi ise yine sert oldu. Oğlu 3 yıl önce Diyarbakır'da şehit olan Kezban Çavdar, teröre lanet yağdırdı. Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen anne, terör örgütünü desteklediği iddiasıyla özellikle BDP'ye tepki gösterdi. Oğlu Ahmet'i 17 yıl önce şehit veren Pembe Üvenç de dün sabah erken saatlerde geldiği şehitlikte saatlerce oğlunun mezarını temizledi. Sık sık oğlunun fotoğrafını öpen anne, mezar taşındaki evladının kendisi için yazdığı şiire bakıp ağladı. Diğer şehit yakınları da mezarları özenle temizleyip yeni çiçekler dikti.

Adana'da da benzer görüntülere sahne oldu. Asri Mezarlık'ta sabahın erken saatlerinden itibaren duygu dolu anlar yaşandı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2005 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Asteğmen Erhan Taştimur'un kardeşi Özbey Taştimur, akrabalarıyla kardeşinin mezarını ziyaret etti.

Kardeşini 7 yıl önce kaybetmelerine rağmen acılarının hâlâ taze olduğunu söyleyen Taştimur, "O bizim canımızdı. Artık terör son bulsun. Başka anneler, evlatlar üzülmesin, acı çekmesin." diye konuştu.

zaman