- İlahiyatçılar okurken formasyon alabilecek

Adsense kodları


İlahiyatçılar okurken formasyon alabilecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Tue 15 September 2009, 03:57 pm GMT +0200


İlahiyat fakültesi öğrencileri öğretmen olabilmeleri için şart koşulan pedagojik formasyon eğitimini okurken alabilecek.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yaklaşık 3 hafta önce aldığı kararla bazı üniversitelerde fen edebiyat fakültesi öğrencileri için önemli bir uygulama başlattı. Öğretmen olabilmek için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'na girerek, enstitülere başvuruda bulunan fen ve edebiyat fakültesi mezunları 1 yıl tezsiz yüksek lisan (pedagojik formasyon) eğitimi aldıktan sonra öğretmen olma hakkı elde ediyordu.

Benzer bir uygulama ilahiyat fakültesi öğrencileri için de hayata geçirildi. Uygulama Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bu yıl başlayacak. Bundan böyle ilahiyat fakültesini tercih eden öğrenciler mezun olduktan sonra 1 yıl süren formasyon eğitimini almak zorunda kalmayacak.

AÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, uygulamanın öğrencilerin 3. eğitim döneminden itibaren başlayacağını söyledi. Formasyon eğitimi için kredi saatlerinin derslere yayılacağını kaydeden Dekan Hacımüftüoğlu, uygulamanın öğrencilere önemli kolaylık getireceğini anlattı. Hacımüftüoğlu, "YÖK'ün mevcut eğitim gören öğrenciler için getirdiği bir uygulamadır.

Bundan sonra mezun olduktan sonra bir yıl beklemeye gerek kalmayacak. Öğrencimiz zaman kaybı yaşamayacak. Mezun olduktan sonra sınavlara girip kazandığında atama hakkı elde edecek. Yıllardır devam eden bu sorun çözüldü. Din Kültürü Öğretmenliği mezunları ilköğretimlerde ilahiyat fakültesi mezunları ise liselerde öğretmenlik yapma hakkı bulunuyor." dedi.

BU YIL 500 ÖĞRENCİ ALDIK, 2 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTEMİZ VAR


Öte yandan önceki yıllara nazaran bu yıl AÜ İlahiyat Fakültesi öğrenci kontenjanında artış yaşandı. İkinci öğretimi de açılan ilahiyat fakültesinde bu yıl birinci ve ikinci öğretimde toplam 500 öğrenci eğitime başlayacak. Önceki yıllarda 30 öğrenci alımı yaptıklarını dile getiren Nasrullah Hacımüftüoğlu, 80 civarında öğretim elemanı bulunduğunun altını çizdi.

Hacımüftüoğlu, fakülte olarak 2 bin öğrenciye eğitim verecek kapasiteleri bulunduğunu vurguladı. İlahiyat fakültesine kayıt yaptıracak öğrencilere bu yıl zorunlu 'Arapça' hazırlık eğitimi getirdiklerini dile getiren Hacımüftüoğlu, muafiyet sınavında başarılı olanların bir üst sınıfa geçebileceklerini açıkladı.

(CİHAN)

selsebil
Tue 15 September 2009, 04:09 pm GMT +0200
Peki diliyorum  :)
Benim için bu gece tüm samimiyetinle canı gönülden ağlayarak dua eder misin :)
Allah razı olsun şimdiden