- İlaç şekli verilmiş her ürün eczanede satılmalı

Adsense kodları


İlaç şekli verilmiş her ürün eczanede satılmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 28 March 2012, 03:08 pm GMT +0200
İlaç şekli verilmiş her ürün eczanede satılmalı

Saydan, bitkisel ürünlerin Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde olması için defalarca kamuoyuna açıklamalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Yapılan açıklamalar ve verilen sözler, daha önce olduğu gibi her ölüm olayının ardından yapılanlar gibi lafta kalmasın istiyoruz. Çünkü hiçbir bitkisel ürün göründüğü gibi masum değildir. Yanlış kullanıldığında zehre dönüşebilirler. Bu yüzden sıkı bir denetime tabi olmalıdır.”
Saydan, vatandaşların bilinçsiz tükettikleri bitkisel ilaçların önüne geçilirse bu ilaçlar yüzünden sağlıklarının bozulması, boşuna verdikleri paralar ve devletin yanlış ilaç kullanımı sonrası tedavi için ödediği masraflarında önüne geçileceğini belirtti. Zayıflama ilaçlarının yarattığı olumsuz gelişmeler sonucunda icraat olarak sadece söz konusu ilaçların toplatıldığı benzer ilaçların ise rahatlıkla satışının devam etmesi yönündeki eleştirilerini yönelten Saydan, 2010 yılında bu tür ilaçların Sağlık Bakanlığı’na geçtiği yönünde açıklama yapılmasına rağmen içinde bulunduğumuz 2012 yılında halen bu ilaçların nasıl denetimsiz olarak satıldığına anlam veremediklerini kaydetti.