- İlaç adlarındaki benzerliklere yeni düzenleme

Adsense kodları


İlaç adlarındaki benzerliklere yeni düzenleme

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 14 January 2012, 11:59 pm GMT +0200
İlaç adlarındaki benzerliklere yeni düzenleme

Sağlık Bakanlığı, isimleri aynı fakat kullanım alanları farklı ilaçların oluşturduğu karmaşayı önlemek için harekete geçti.

Bakanlık, bu tür ilaçların üzerindeki uyarıların daha belirgin olmasını istedi. İlaç kullanımının ve piyasaya sürülen ilaç sayısının artışı çeşitli karışıklıkları da beraberinde getiriyor. İsimleri aynı fakat kullanım yerleri farklı ilaçlar hastalarda kafa karışıklığına yol açıyor.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, bu konuda gelen şikâyetler üzerine, kullanım yerleri farklı ancak isimleri aynı olan göz damlası, kulak damlası ve krem gibi bazı ilaçların dış ambalajlarında preparat (sunum) formlarının isimleriyle aynı puntoda ve iyice belirgin yazılmasına karar verdi. Buna göre, örneğin 'GÖZE SÜRÜLMEMELİDİR' şeklinde kutunun ön yüzüne büyük harflerle ve koyu renkte yazılacak.

Bakanlık, bu şekilde ruhsat almış ürünlerin dış ambalajlarının yeniden gözden geçirilmesini ve belirtilen hususların yerine getirilmesini istedi. Öte yandan uzmanlar, eczaneden ilaç alındıktan sonra ilacın yan etkileri dâhil birçok konuda eczacıya danışılması tavsiyesinde bulunuyor. Uzmanlar, doğru ilacın alınıp alınmadığının kontrol edilmesi gerektiğini kaydediyor.

zaman