- İktisat Risalesi'ni örnek alan

Adsense kodları


İktisat Risalesi'ni örnek alan

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 6 September 2010, 09:58 pm GMT +0200
İktisat Risalesi'ni örnek alan krize kapılmaz

Hekimoğlu İsmail: İktisat Risâlesini örnek alarak yaşayan, hiçbir krize kapılmaz, rahatça yaşar

Faruk Çakır, Yeni Asya'daki köşesinde, geçtiğimiz hafta sonu Lütfü Kırdar'da yapılan kongrenin ardından, Hekimoğlu İsmail'in krize dair görüşlerini yazdı.

İşte Faruk Çakır'ın "İktisat Risâlesi'ni örnek alan krize kapılmaz" başlıklı yazısından ilgili bölümler:

"İstanbul Harbiye’deki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında yapılan panele dinleyici olarak katılan Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu) ağabey de çıkışta çok önemli bir tesbit yaptı.

Düzenlenen panelin konu ve zamanlamasının çok isabetli olduğunu hatırlatan İsmail ağabey, “Krizden nasıl çıkarız?” anlamındaki bir soruyu da “İktisat Risâlesi’ni örnek alarak yaşayan, hiçbir krize kapılmaz, rahatça yaşar” dedi. Kendisinin bütün ‘bilgi’sinin Risâle-i Nur’dan olduğunu da ifade eden Hekimoğlu İsmail Ağabey, herkesi bu eserleri okumaya davet etti.

"Gerçekten de hacimce ‘küçük bir risâle’ mahiyetinde olan “İktisat Risâlesi,” mânâ itibarıyla tam bir derya. Bu risâlede anlatılan ‘kapıcı hükmündeki dil’ mevzûu bile, tek başına, israf eden ile iktisatlı yaşayan insanların farkını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

"Manevî bir buhran geçiren insanlık, çarenin Risâle-i Nur’da olduğunu görecek. Ümidimiz ve temennimiz bu gerçeğin görülmesinin gecikmemesi ve pahalıya mâl olmaması... Bunun için de ‘muhabbet fedaileri’ne çok iş düşüyor..."