- İKT'den insan hakları için birlik çağrısı

Adsense kodları


İKT'den insan hakları için birlik çağrısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Wed 3 March 2010, 12:37 am GMT +0200


İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Cenevre'de İnsan Hakları Konseyinin 13. oturumuna katıldı

Toplantıda bir de konuşma yapan Genel Sekreter İhsanoğlu, insan hakları konusunda bütüne dayalı bir yaklaşımın gerekliliğini vurguladı. İhsanoğlu, buradaki konuşmasında "öğrenilen derslerden objektif bir değerlendirme çıkarırken, tüm bireyler ve insanlar için bütün insan haklarını kapsayan bütüncül bir yaklaşım" çağrısında bulundu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, ayrıca İnsan Hakları Konseyi'nin rolünün, "yapıcı ve iyileştirici olması, yargılayıcı veya seçici olmaması gerektiğini" vurguladı. Dün yaptığı konuşmasında "İsrail'in sürekli ve kasti saldırıları karşısında devamlı acı çeken Filistin halkına" yönelik İsrail ordusunun uygulamalarından da bahseden İhsanoğlu, burada sürekli olarak insan haklarının çiğnendiğini belirtti. Bunun BM raporlarında da sıklıkla yer aldığını kaydederek Goldstone Raporu'na da değinen İhsanoğlu, İnsan Hakalrı Konseyi'ni ve BM'yi Goldstone Raporu'nda yer alan tavsiyeleri uygulamaya çağırdı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, konuşmasında İslamofobi konusundaki endişelerini de dile getirirken, din temelli ayrımcılık, hoşgörüsüzlük ve nefret gibi konularla mücadele için "yapıcı birliktelik" önerdi.