- İKT İslam dünyası yararına geliştirilecek

Adsense kodları


İKT İslam dünyası yararına geliştirilecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sat 2 January 2010, 12:18 am GMT +0200


Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Prof. Ahmet Davutoğlu, yeni yılın ilk gününde ve beraberindeki heyetle İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoglu ile görüştü

Cidde'deki İKT Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmelerde, İKT ve Türkiye Cumhuriyeti arasında süregelen ikili ilişkinin değişik boyutlara taşınması ve İslam dünyasının yararı yolunda daha da geliştirilmesi konuları çerçevesinde geçti. Toplantılarda aynı zamanda Türkiye Mısır eş başkanlığında önümüzdeki günlerde Kahire'de gerçekleştirilecek Darfur'a Yardım Konferansı ve detayları da ele alındı.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Bakan Davutoğlu'yla Afganistan'ın politik ve güvenlik konularını da görüştü. Türkiye'nin ve İslam Dünyasının Afganistan'a sükunetin getirilmesi için üstleneceği rol, tek başına askeri çözümlerin yetersizliği konusu vurgulanarak ele alındı.

Somali'deki son durumun konuşulduğu görüşmelerde bu ülkede sağlık ve eğitim alanlarında projeler başlatılması, yoksulluğun ve insani krizin etkilerinin azaltılması konuları da ele alındı. Değişik ülkelerde yaşayan azınlık Müslümanlarının da konuşulduğu görüşmelerin ardından heyet, Genel Sekreter İhsanoğlu'nun Bakan Davutoğlu şerefine verdiği yemeğe katıldı.