- İİT liderler zirvesi için hazırlıklar sürüyor

Adsense kodları


İİT liderler zirvesi için hazırlıklar sürüyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 8 August 2012, 08:33 pm GMT +0200
İİT liderler zirvesi için hazırlıklar sürüyor    

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın çağrısı ile 14-15 Ağustos tarihlerinde Mekke’de toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) liderler zirvesi için hazırlıklar sürüyor.
 
 Zirve için Mekke’ye yasak olduğundan dolayı gelemeyen yabancı ülke temsilcileri Cidde’den video konferans ile zirveye katılacaklar. Mekke Valisi Prens Halid el-Faysal zirve ile ilgili Mekke’de yaptığı basın toplantısında, geniş güvenlik önlemleri altında zirvenin gerçekleşeceğini belirterek, Mekke ve Cidde halkından ramazan dolayısı ile kalabalık olan Kabe’de yoğunluk oluşturmamalarını rica etti. Zirve Kabe yanında bulunan Kral Abdullah’ın Saray’ında gerçekleşecek. Bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da zirve için hazırlıklarını sürdürdüğü ve liderlere gündem ile ilgili geniş dosyalar hazırlandığı öğrenildi. İİT’den alınan bilgilere göre, zirvenin ana gündem maddesi Suriye, Myanmar ve Orta doğu’daki gelişmeler olacak. Zirve’ye Türkiye’den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılması bekleniyor. Kral Abdullah zirve için tüm İslam dünyası liderlerini tek tek arayarak zirveye davet ediyor.

yeniasya 

reyyan
Wed 8 August 2012, 09:17 pm GMT +0200
Çok güzel inş tüm müslümanlar birlik olup zulümlere dur diyebilirler.Bu zirvenin müslümanlar için hayırlara, ittifak, uhuvvet ve tesanüde vesile olması duasıyla...