- İhsan Evlilik

Adsense kodları


İhsan Evlilik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Fri 21 October 2011, 03:29 pm GMT +0200
17. İhsan (Evlilik)


39. Saîd b. el-Müseyyeb der ki:

Kadınlardan muhsana olanlar, kocası olan evli kadınlardır. Bunlarla da evlenmek caiz değildir. Evlenince nikâh batıldır, zina sayılır. Zinayı ise Allah haram kılmıştır.


40. îbn Şihab ve Kasım b. Muhammed derler ki: Hür kimsenin nikahlayıp da temas ettiği cariye artık muhsana sayılır.

îmanı Malik der ki: Kendisine yetiştiğim âlimlerin hepsine göre, cariye ile evlenen hür kimse muhsan sayılır.[40]

Köle ile evlenen hür kadın da muhsana sayılır.

imam Malik der ki: Hür bir kadın kölesi ile evlenirse o köle muhsan sayılamaz. Ancak nikâhında iken kölesini azad eder, kölesi de azad edildikten sonra onunla münasebette bulunursa o zaman muhsan sayılır. Azad etmeden önce köle, hanımından ayrılırsa muhsan sayılmaz. Kendisini azad ettikten sonra hanımı ile evlenir, onunla temas ederse o zaman muhsan sayılır. Bir cariye, hür efendisi ile evlenir, azad edilmeden boşanırsa muhsana sayıl­maz. Azad edildikten sonra evlenip, kocası ile münasebette bulu­nunca muhsana sayılır. Çünkü bir cariye hür bir kimse ile evlenir, kocası onu azad eder ve azad ettikten sonra onunla münasebette bulunursa muhsana olur.

îmanı Malik der ki: Hür bir müslüman hür bir yahudi veya Hıristiyan yahut müslüman cariye, ile nikâh kıyıp, onlardan biriyle münasebette bulunduğunda muhsan olur.



[40] Evli kadına muhsana, evli erkeğe muhsan denilir. Bunların her ikisi de zi­na yaparsa —şer'an— recim (ölüm) cezasına çarptırılırlar.

halim
Mon 10 November 2014, 05:16 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşaallah islamın evlatları hayırlı cenabı hakkın rızasına uygun izdivaçlar yapıp hayırlı nesiller yetiştirirler allah dini islami mübinin yolundan ayırmasın allah razı olsun

Rüveyha
Mon 10 November 2014, 05:36 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetullah.Amin ecamin inşaAllah..Mevlam tüm ümmeti Muhammede hayırlı evlilikler nasp etsin inşaAllah..Rabbim kullarına pişmanlık nasip etsin.

ceren
Mon 10 November 2014, 06:53 pm GMT +0200
Aleykümselam.Dünyanın şu anki durumu bu zinaların elinde kalmış.Ve ne kadın nede erkek eşlerine sadık kalamıyorlar .Rabbim herkese hidayet etsin.Bizleri şeytana uydurmasın.Yolun dan ayırmasın.