- İftârını unutmuştu

Adsense kodları


İftârını unutmuştu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 25 April 2012, 07:18 pm GMT +0200
İftârını unutmuştu!..

Bir gün Abdurrahmân bin Avf‘a “radıyallahü anh” yemek ikram ettiler. Oruçlu idi. Tam iftar edeceği zaman, bir hâtırasını anlattı: Uhud günü, benden çok hayırlı olan Mus’ab bin Umeyr şehîd düştü. Onu bir kumaş parçası ile kefenledik.
Bezi başına çektik.
Ayakları açık kaldı.
Ayaklarına çektik.
Başı açık kaldı. Sonra Hazret-i Hamza şehîd oldu. O da benden hayırlı idi. Sonra dünyâ bize açıldı. Türlü türlü ni’metlere kavuştuk. Allah bizi affetsin, dedi.
Müteessir olmuştu.
Ağlamaya başladı.
İftârını bile unuttu...

KORKUYLA İLERLEDİM
Yine O anlatıyor: Bir gün Peygamberimizi “aleyhisselâm” tâkib ettim. Hurmalık bir yere girip, secdeye kapandı. Secdesi uzayınca; “Amân Yâ Rabbî! Resûlullaha bir hâl mi oldu?” diye düşünerek yanına yaklaştım. Mübârek başını kaldırıp sordu:
“Sen kimsin?”
“Abdurrahmânım.”
“Bir şey mi oldu?”
“Yâ Resûlallah! Secdeniz o kadar uzadı ki size bir hal olmasından endîşe ettim” dedim. Bunun üzerine; “Cibrîl-i Emîn geldi ve; “yâ Muhammed, kim sana salât ve selâm getirirse Cenâb-ı Hak da ona selâm eder” müjdesini verdi. Bunun için secde-i şükre vardım, buyurdu.
Aradan günler geçti.
Efendimiz vefât etti.
Âhireti şereflendirdi.
Abdurrahmân bin Avf “radıyallahü anh” Resûlullahın âhirete teşrîflerinden sonra O’nunla geçirdiği günleri hâtırlayıp ağlar; “O’nun vefâtıyle bizim için dünyânın hiç kıymeti kalmadı” derdi.

Abdüllatif Uyan

hafiza aise
Sat 5 January 2013, 02:14 pm GMT +0200
Sahabe cehennemden bahseden ayetleri hatırlayanca iftar sofrasından yemek yemeden kalkarmış. Onlardaki hassasiyete erişebilmek duasıyla.

RAMAZAN 7/D
Sat 19 September 2015, 10:09 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . amin . Efendimiz (s.a.v.) zamanında bir başkaymış herşey . Rabb'im bizleri affetsin inşALLAH.
ALLAH cc razı olsun .

Bilal2009
Sun 20 September 2015, 01:26 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Sahabe efendilerimiz ne güzel kimselermis Allah ( celle celaluhu ) hepsinden razı olsun.  Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri onların yolundan ayırmasın.

Kevšer
Tue 22 September 2015, 01:08 am GMT +0200
  Ve Aleykümüsselăm ecmain. Emeklerinize sağlık kardeşim. Evet Peygamberimiz'in zamanında herşey daha başkaymış .Bazen hayatından bölümler okudukça bunu daha iyi anlıyorum. Rabbim bizleri Peygamberimizin yolundan gidenlerden eylesin inşaAllah.