- İftarı hızlı açmayın yemekleri zamana yayın

Adsense kodları


İftarı hızlı açmayın yemekleri zamana yayın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 12 August 2010, 11:10 am GMT +0200
İftarı hızlı açmayın, yemekleri zamana yayın



Ramazan ayıyla birlikte acil servislerde yaşanan yoğunluk da artıyor. Acile başvurular çoğunlukla iftarla sahur arasındaki sürede gerçekleşiyor.
Orucu hızlı açmanın ani rahatsızlıklara sebep olduğuna dikkat çeken uzmanlar, iftar sofrasını zamana yayma tavsiyesinde bulunuyor: İftarı hafif bir çorbayla açın. Diğer yemekleri, sindirim sistemini zorlamadan, ağır ağır tüketin.

Ramazan boyunca ortalama 16 saat aç kalındığını hatırlatan Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Vatandaş, iftar zamanı birden yemeğe yükleniyor. Bu sebeple en çok sindirim sistemi problemleri ile karşı karşıya kalıyoruz." diyor. Hızlı gıda alımının başta karaciğer olmak üzere kalp ve böbreklere zarar verdiğini ifade eden Dokucu, sigara tiryakilerini de uyarıyor: "Ramazan, sigarayı bırakmak için önemli bir fırsat. İftardan sonra arka arkaya içilen sigara, kalp rahatsızlıklarını tetikliyor."

Ramazan'da özellikle gündüz vakti hastanelerdeki hasta sayısının azaldığına fakat iftardan sonra başvuruların arttığına dikkat çeken Dokucu, başta kalp-damar rahatsızlığı ve yüksek tansiyon hastaları olmak üzere kronik rahatsızlığı olanların dikkatli olmalarını istedi. Yaşanabilecek her türlü rahatsızlıklara karşı hastanelerde ekiplerin hazır olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Dokucu, "Hastalar, hastaneye geldiğinde uygun gruplara ayrılıyor. Durumu ciddi olanlara hemen müdahale edilirken, durumu daha hafif olanlar uygun bir şekilde yönlendiriliyor." açıklamasını yapıyor.


Zaman

neslinur
Thu 12 August 2010, 01:46 pm GMT +0200
Allah yardımcıları olsun bu sıcakta çalışıpta oruç tutanlara gerçekten çok zor bizimkiler sadece iftarda su içtiler :(

Paylaşım için Allah c.c. razı olsun..

obukcan
Sat 14 August 2010, 01:19 am GMT +0200
Evde oruç tutmak sıkıntı vermiyo insana,Oruç tutan yolcu ve çalışanların bedenleri daha çok etkileniyo.Dün yolculuk yaparken mola yerlerindeki çalışan insanlara baktım resmen tahammülün sınırlarındaydılar...Bizde öyle açlığı aramıyoruz su içmekten şişip kalıyoruz.Hayellediğimiz yemekleri zamana yayamadan sofradan kalkıyoruz zaten (: