- İftarda sigara içmek ölümcül olabilir

Adsense kodları


İftarda sigara içmek ölümcül olabilir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Fri 27 July 2012, 05:30 am GMT +0200
İftarda sigara içmek ölümcül olabilir



İftarı sigarayla açmanın bir kişiyi öldürebilecek kadar zararlı olduğu bildirildi

Gün boyunca tutulan orucun ardından iftarda hemen sigara içmenin bir kişiyi öldürebilecek kadar zararlı olduğu bildirildi. Sağlık uzmanları tiryakileri Ramazan'ı fırsat bilerek sigarayı bırakmaları konusunda teşvik ediyor.

Dubai'de basılan Gulf News gazetesinin haberine göre, Emirlikler Klinik ve Tıp Merkezi iç hastalıkları uzmanı Dr. Riaz Ahmed Minhas, "Özellikle iftar saatinde sigara içmek bir kişinin kendi vücuduna yapabileceği en büyük kötülüktür." dedi.

Dr. Minhas, saatler boyunca oruç tutarak gıda ve sudan uzak kalan bir kişinin vücudunun iftar saatinde toparlanmaya çalıştığını ve bu durumda sigaranın çok büyük zarar verebileceğini söyledi. Uzman doktor, "Sigara içen kişiler ciddi kalp hastalığına yakalanmazlarsa kendilerini şanslı saymalılar." diye konuştu.

İftar saatinde vücudun sıvı, glikoz ve oksijene daha çok ihtiyaç duyduğunu ve sigara içmenin damarları daraltarak gerekli oksijen akışına engel olduğunu ifade eden uzman, böyle kritik bir saatte içilen sigaranın kanın koyulaşmasına da sebep olacağını belirtti.Tiryakileri uyaran Dr. Minhas, bunun ana damarların bloke olmasına kadar gidebileceğini, kan basıncını yükselteceğini, normal kalp atışını bozup kolesterolü artıracağını ve spazma sebep olabileceğini vurguladı.

Uzmanlar, sigaradan vazgeçemeyenlere en azından vücudun normale döndüğü iftar sonrasına kadar bekleme tavsiyesinde bulunuyor. Bütün gün aç kalan mideye özellikle nikotin ve 'tar'ın çok büyük zarar verdiğinin altını çizen doktorlar, sigara alışkanlığından kurtulmak için Ramazan'ın mükemmel bir fırsat olduğunu söylüyor.

Dünya Bülteni

sumeyye
Fri 27 July 2012, 05:45 am GMT +0200
s.a.. ; inşaallah bu vesileyi iyi değerlendirip birakirlar..Uyarilari da dikkate alirlar umarim.

hafiza aise
Fri 27 July 2012, 10:10 am GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullah ; iftardan sonra değil , iftarı sigarayla açanlar var malesef. Normaldede zararlı olan bu illet Ramazanda iki katına çıkıyor demek ki. 17 saat sigaasızlığa dayanma gücü gösteren tiryakilere tavsiyem kalan 7 saatede dayanarak bu illetten kurtulmaları.

reyyan
Fri 27 July 2012, 02:51 pm GMT +0200
Rabbim tüm müslümanlara bırakma azmi versin zira bir çok alim günümüzde sigaranın haram olduğu görüşünde, oruç ibadetini haram bir şeyle açmak akıllara zarar vesselam...

SevD@_GüLü
Fri 27 July 2012, 03:58 pm GMT +0200
evet çok doğru tiryakiler ezan okundu anda aç karnına sigarayla oruc açıyorlar...
Allah razı olsun çok önemli konuya değinmişsiniz...