- İftara ayırdıkları parayı Somali'ye gönderdiler

Adsense kodları


İftara ayırdıkları parayı Somali'ye gönderdiler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 12 August 2011, 09:47 am GMT +0200
İftara ayırdıkları parayı Somali'ye gönderdiler

  Şirketler ve iş dünyası kuruluşları, bu yıl Ramazan ayında iftar davetleri için ayırdıkları parayı, çocukların ölüm tehlikesi içinde bulunduğu Afrika ülkesi Somali'ye gönderiyor. Yapı sektöründe 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Pakpen Şirketler Grubu, 3 bin kişilik iftar yemeği bütçesini Somali için Kızılay'a bağışladı.Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Afrika için 'Yardım et bir can kurtulsun' kampanyası başlattıklarını açıkladı. Arslan, bağış yapacakların herhangi bir Ziraat Bankası şubesine giderek yardımda bulunabileceklerini, bankanın katılımcılardan herhangi bir masraf almayacağını söyledi. Hak-İş Yönetim Kurulu, kampanyaya 200 bin lira yardımda bulundu. Somali'de son 90 gün içinde 29 bin çocuğun öldüğüne dikkat çeken Arslan, tedbir alınmazsa 640 bin çocuğun daha ölebileceğine dikkat çekti.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, her yıl bir otelde 1.500 kişiye verdikleri kurumsal iftar davetlerini iptal ederek, iftara ayırdıkları 100 bin liralık bütçeyi Afrika için Kimse Yok mu Derneği'ne bağışlayacaklarını açıkladı. Dumankaya, "Buradan bütün işadamlarımıza, zenginlerimize, hatta fakirlere seslenmek istiyorum, sofranıza bir tabak yemeği noksan koyarak Afrika'ya yardım edin." dedi.

Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası da Afrika ülkelerine 50'şer bin liralık katılımlarla toplam 100 bin lira yardımda bulundu. GSO Başkanı Adil Konukoğlu ve GTO Başkanı Mehmet Aslan'ın ortak açıklamasında, "Daha önce Sanko Holding'in kampanyasıyla Afrika'ya 250 bin lira yardımda bulunuldu. Bizler de 100 bin lira ile TOBB'un kampanyasına destek veriyoruz." denildi. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, her yıl Ramazan ayında geleneksel hale gelen iftar programını iptal ederek, bütçeyi Afrika'ya yardımda bulunma kararı aldıklarını söyledi.

zaman

Eslemnur
Fri 12 August 2011, 05:08 pm GMT +0200
Bu dusunceyle hareket eden şirketleri tebrık edıyorum.. İftar sevabına kat kat naıl olmuslardır ve bereketını mevlam onlara ıhsan edecektır inşaallah..