- İftar mı sahur yemeği mi tehir edilir ?

Adsense kodları


İftar mı sahur yemeği mi tehir edilir ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 23 May 2012, 03:33 pm GMT +0200
23- İFTAR MI YOKSA SAHUR YEMEĞİ Mİ TEHİR EDİLİR?

2129- Ebu Atıyye (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Aişe (r.anha)’ya: “Aramızda Rasûlullah (s.a.v)’in ashabından iki kişi var birisi iftarı erken yapıp sahuru geciktiriyor diğeri ise iftarı geciktirip sahurda acele ediyor” dedim. Aişe: “Hangisi iftarda acele edip sahuru geciktiriyor?” diye sordu. Ben de: “Abdullah b. Mes’ud” dedim. “O zaman Rasûlullah (s.a.v)’de böyle yapıyordu” dedi. (Müslim, Sıyam: 9; Ebû Davud, Savm: 20)

2130- Ebu Atıyye (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Aişe’ye dedim ki: “Aramızda iki adam var, onlardan biri iftarda acele edip sahuru geciktiriyor. Diğeri ise iftarı geciktirip sahuru acele erkenden yapıyor” dedim. Aişe: “Hangisi iftarı acele edip sahuru geciktiriyor?” diye sordu. Ben de: “Abdullah b. Mes’ud” dedim. O da: “Rasûlullah (s.a.v)’de aynen öyle yapardı” dedi. (Müslim, Sıyam: 9; Ebû Davud, Savm: 20)

2131- Ebu Atıyye (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ben ve Mesrük, Aişe’nin yanına girmiştik. Mesrük, Aişe’ye demişti ki: “Rasûlullah (s.a.v)’in ashabından iki kişi var, her ikisi de hayırlı kimseler onlardan biri namazla iftarı geciktiriyor; diğeri ise namazda ve iftarda acele ediyor.” Aişe dedi ki: “Hangisi namazı ve iftarı geciktiriyor, namazda ve iftarda acele ediyor?” Mesrük: “Abdullah b. Mes’ud” dedi. Aişe de: “Rasûlullah (s.a.v)’de aynı şekilde yapardı” dedi. (Müslim, Sıyam: 9; Ebû Davud, Savm: 20)

2132- Ebu Atıyye (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ben ve Mesrük, Aişe’nin yanına girmiştik ve şöyle demiştik: “Ey Mü’minlerin anası, Muhammed’in ashabından iki kişi var, onlardan biri namazı da iftarı da acele yapıyor diğeri ise namazı da iftarı da geciktiriyor.” Aişe dedi ki: “Hangisi iftarda ve namaz da acele ediyor?” Biz de: “Abdullah b. Mes’ud” dedik. Bunun üzerine şöyle dedi: “Rasûlullah (s.a.v)’de aynen öyle yapardı.” Diğer kişi ise Ebu Musa (r.a) idi. (Müslim, Sıyam: 9; Ebû Davud, Savm: 20)


ceren
Sat 19 May 2018, 12:35 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. RABBİM bizleri peygamber efendimizin sünnetine tabi kalan ve iftari acele edip sahuru gec yapan ve feyze erişen kullardan eylesin inşallah. ..'

Bilal2009
Sun 20 May 2018, 12:43 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in izinden giden ve sunnetlerden ayrilmayanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sun 20 May 2018, 02:45 am GMT +0200
Aleykümüsselam iftarda acele edip sahuru geciktirebiliriz sahurda acele etmeye gerek yoktur