- İffetin Korunması

Adsense kodları


İffetin Korunması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Mon 16 July 2012, 11:07 am GMT +0200
İFFETİN KORUNMASI

İslâmî hükümlerin esas gayelerinden biri, her ne olursa, sosyal değişikliklerde, toplumu bütün imkanları birleştirerek cinsi heyecanlar­dan ve şehveti tahrik edici tesirlerden uzak tut­maktır. İnsanın bedenî ve aklî kuvvetleri ancak böyle bir ortamda, sükunetli bir atmosferde ge­lişip ilerleyebilir. Cinsî münasebetlere tamamı­yla evlilik çerçevesi içinde müsaade edilmiş, ni­kah dairesinin dışına taşmasına engel olun­muştur. Evlilik dışı bütün ilişkiler haram kılınmıştır. Kadının faaliyet alanı erkeğinkin-den ayrılmıştır. Kadın ve erkeğe yaratılışlarını gözönüne alarak, düşünce ve fizikî yetenekleri­ne göre, medeniyetin gelişmesi için ayn ayn va­zifeler takdir edilmiştir. Kadın zarurî ihtiyaçları ve makbul sebepleri için ancak evinden çıkabi­lir; bu da başını örtüp dış giysilerini giymesiyle mümkün olmaktadır. İslâmî hayat sistemi bu metodlar üzerine kurulup korunması için de bazı tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır. İslâm'da korunması gereken hususlar üç kısımdır:

a- İç hayatta reform (Nefsi ıslah)

b- Cezaî kanun ve yaptırımlar,

c- Önleyici tedbirler

a- Nefsi Islah: Bu husus aslında İslâmî hayat tarzının esaslarındandır. İslâm'da hükümlere uymanın temeli imandır. Herhangi bir konuda hüküm verilmişse, muhatap olanlar, Alllah'a ve O'nun rasulüne iman ederler. İşte bu iman sa­hipleri, peygamber aracılığıyla gelen şeriat emirlerine doğrudan doğruya mımatap insan­lardır. Hakkın hükümlerine boyun eğer, yasak­lanmış şeylere yanaşmazlar. Böyle hareket et­meleri için, ALLAH'ın "emrettiğini" veya "yasak­ladığım" bilmeleri yeterlidir. O halde, iman eden herkes bilir ki, Kur'an-ı Kerîm'e göre "Al­lah fuhşu yasaklamıştır." Kötü işlere başvurul­masını haram kılmıştır. Bu durumda imanın ge­reği şudur: Söz konusu fiil ve hareketlerden çe­kinmek ve böyle şeylerin yanına yaklaşmamak.

İman eden kişi, ALLAH'ın ve Rasulü'nün, sosyal hayatı düzenleyici ne gibi emirleri olduğunu, hangi prensipleri koymuş bulunduğunu, Kur'an'a bakarak kolayca anlayabilir. İşte bun­ları her zaman için göz önünde bulundurmak ve pratik hayatta örnek edinmek de imanın gerek­lerindendir. Bu icaplara göre mü'min, kendi is­teği ve gönül hoşluğu ile sözü geçen prensipleri kabul edecek ve sınırları dışına çıkmayı veya onları bozmayı aklının köşesinden bile geçir-meyecektir.

Nefsin islahıyla yalnız ahlakî konular değil, bütün insanî ilişkiler de düzelir. İnsan bütünüyle İslamî hüküm ve prensibe tabi olur. Bundan sonra, özellikle ahlak alanında, İslâmî eğitim ve Öğretim sistemiyle kişiler terbiye edi­lir. Halk hikmetli bir yol tutar. Gidişatını kendisi düzeltir. Bunun çeşitli yollan vardır.