- IBM'den 'Kurumsal hizmet gücü' programı

Adsense kodları


IBM'den 'Kurumsal hizmet gücü' programı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Thu 23 July 2009, 02:33 pm GMT +0200
Türkiye'de ilk etabı Mersin'de gerçekleştirilen program kapsamında 6 ülkeden 7 uzman, kentin önceliklerini belirledi. Mersin için 3 alan öne çıktı.


IBM'in çeşitli ülkelerde uyguladığı ve Türkiye'deki ilk etabını Mersin'den başlattığı ''Kurumsal Hizmet Gücü'' programı kapsamında 6 ülkeden gelen 7 uzman, kentin lojistik, turizm ve network sektörleri üzerine yoğunlaşması gerektiğini tespit etti.

Digital Opportunity Trust (DOT), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (OSGD) ile kentteki sivil toplum örgütlerinin desteği ile gerçekleştirilen programın sonuçları, Mersin HiltonSA Otelde düzenlenen toplantıyla açıklandı.

IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, toplantıdaki konuşmasında, ortak akıl yaratmak ve topluma fayda sağlamak amacıyla 2007 yılında ''Kurumsal Hizmet Gücü'' adında gönüllü bir hizmet programı oluşturduklarını söyledi.

Yüksek, program dahilinde, farklı ülkelerden ve iş birimlerinden Mersin'e gelen IBM çalışanlarının uzmanlık alanlarındaki yetkinlikleri ve deneyimlerini sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak paylaştıklarını anlattı. Yüksek, ''Brezilya, Avustralya, ABD, Çin, Meksika ve Hindistan'dan gelen 7 'IBM profesyoneli', 1 ay boyunca Mersin'i gezip, buradaki çalışmalar hakkında bilgi derledi. Ekibimiz buradaki çalışmalarıyla, Mersin için sürdürülebilir akıllı çözümler ve sistemler tasarlamaya başladı. Profesyonellere göre, Mersin'de lojistik, turizm ve network sektörlerine yoğunlaşılması gerekiyor. Çalışmanın kente, bölgeye ve tüm Türkiye'ye değer katacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Değişim ve gelişim sürecinin çok hızlı oluştuğunu dile getiren Yüksek, şunları kaydetti:

''Dünya her geçen gün daha akıllı hale geliyor. Öyle ki, araştırmalara göre sadece 2008 yılında üretilen bilgi, 5 bin yıllık bilgiden bile fazla. Böyle giderse 2014 yılında üretilecek 1 günlük bilgi, bugüne kadar üretilenlerle eşdeğer olacak. Biz de bunun için Türk halkına hızlı çalışan bilgisayarlar sunuyoruz.''

DOT İstanbul Merkezi Operasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Jane Jamieson da programda yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek teknolojik, ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanmasında her zaman rol almak istediklerini belirtti.

UNDP İstanbul Program Müdürü Hansın Doğan ise ''Bin yıllık kalkınma hedefleri''ne ulaşmanın, iş imkanları yaratan, mal ve hizmet sağlayan özel teşebbüsün yön verdiği canlı ekonomik büyümeye bağlı olduğunu vurguladı.

Ayrıca özel teşebbüsün fakirliğin giderilmesi, enerji ve çevre konularında hizmet verilmesinde de etili olduğunu anlatan Doğan, bu bilinçle hareket ettiklerini kaydetti.

-DİĞER KONUŞMACILAR-

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da geçmiş yıllarda kentin yol haritasının oluşturulması noktasında bir takım çalışma yaptıklarını hatırlatarak, bu çalışma sayesinde tarım, ticaret ve lojistik sektörlerinin öne çıktığının tespit edildiğini belirtti.

IBM'nin gerçekleştirdiği araştırmayla kendi tespitlerinin hemen hemen uyuştuğunu söyleyen Aksoy, ''Çünkü bugüne kadar bu strateji doğrultusunda hareket ediyorduk. Bugün de görüyoruz ki, yaptığımız bir çok çalışma yerinde olmuş'' diye konuştu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise küresel rekabetin hızla büyümesi nedeniyle sınırların ortadan kalktığını bildirdi.

Globalleşmenin getirdiği yeni fırsat ve eğilimlerin işletmeler için değişim sürecini kaçınılmaz hale getirdiğini ifade eden Aşut, bilgilerin paylaşılarak arttığı günümüzde sosyal sorumluluk içeren projelerde daha sık yer alınması gerektiğini, kendilerinin de bu kapsamda hareket ettiklerini vurguladı.