- İBM'den insan gibi düşünen ilk yonga

Adsense kodları


İBM'den insan gibi düşünen ilk yonga

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 19 August 2011, 07:56 pm GMT +0200
İBM'den insan gibi düşünen ilk yonga

Amerikan bilişim şirketi IBM, bilgisayarların öğrenmelerini ve sonuçlardan ders çıkarmalarını sağlayacak insan beyninin çalışmasını taklit eden bir yonga geliştirdi.


IBM'in açıklamasında, SyNAPSE projesiyle geliştirilen bu yongalarla yapılacak 'düşünen' bilgisayarların deneyimlerinden öğrenecekleri, bağlantı kuracakları, kuramlar geliştirecekleri, anımsayacakları ve sonuçlardan ders çıkaracakları kaydedildi.
Açıklamada, düşünen bir bilgisayarın, örneğin sıcaklık, basınç ve dalgaların yüksekliğiyle ilgili verileri derleyip, deniz sensörlerinden sağlanan verileri de analiz ederek tsunami alarmı verebileceği ya da koku alma hassasiyeti sayesinde toptancılara taze ürün stoğu için yardım edebileceği bildirildi.

yenişafak