- İbadetlerinizi yapacağınız yeri sağlayamadık

Adsense kodları


İbadetlerinizi yapacağınız yeri sağlayamadık

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 19 June 2012, 07:59 pm GMT +0200

İbadetlerinizi yapacağınız yeri sağlayamadık

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'den özeleştiri

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrencilere hitaben, “Sizi güzel bir okulda okutamadık arkadaşlar. Hayalinizdeki stajları yaptıramadık. İbadetini yapmak isteyen arkadaşların ibadetlerini yapacağı yeri sağlayamadık. Doğru dürüst yemek çıkartamadık. Derslerinizde mağduriyetlerinizi önleyemedik. Sizin mezuniyet töreninizde gerçek bir diploma veremedik” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreninde konuşan Öğrenci Temsilcisi Derya Umut, “Bizlere en iyi şekilde hizmet sunan üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür eder, en içten saygılarımızı sunarız. Yüksekokul Müdürümüzün önderliğinde, sınıf temsilcilerimizle birlikte Yüksekokul temsilciliği olarak, yüksekokul yönetimimizin çalışmalarına katkı vermek, gelecekteki iş yaşamımıza yönelik olarak bizlere derinlik kattı. Bu çerçevede yüksekokulumuzun fiziksel ortamındaki iyileşmeler ve sağlanan olanaklar, eğitim ve öğrenim başarımızı bunun yanında sosyal faaliyetlerimizi olumlu yönde etkiledi.

Aldığımız mesleki bilgi ve bunun da ötesinde yaşam deneyimlerini bizlerle paylaşan saygıdeğer hocalarımıza minnet borçluyuz ve onlara yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Öğrenci Temsilcisi Umut’un ardından kürsüye çıkan Rektör Tuncer, “Sevgili Derya, arkadaşların böyle bir konuşma yapman için mi sana bu görevi verdiler? Son derece klişe, gerçekleri yansıtmayan, sıradan bir konuşma. Kusura bakma sevmedim konuşmanı” diyerek herkesi şaşırttı. Prof. Tuncer ardından da, “Senin yerine ben söyleyeyim söyleyeceklerini” diyerek, şu açıklamaları yaptı:

“Sizi güzel bir okulda okutamadık arkadaşlar. Kurduğunuz şeyi, hayalinizdeki stajları yaptıramadık. İbadetini yapmak isteyen arkadaşların ibadetlerini yapacağı yeri sağlayamadık. Doğru dürüst yemek çıkartamadık. Derslerinizde mağduriyetlerinizi önleyemedik. Sizin mezuniyet töreninizde gerçek bir diploma veremedik. Arkadaşlar bu gerçekler… Ben öğrenci temsilcisinden de böyle konuşmalar beklerdim. Bir tek şeye katılıyorum… Elinizde gerçek bir altın bilezik var. Arkadaşlar bir tek şey için çalışıyoruz. Sizler bizim güvencemiz, ailelerinizin güvendiği, saygıdeğer iyi insanlar olun Allah’tan başka hiç kimseden korkmayın. Bildiğiniz yolda devam edin. Siz iyi bir yoldasınız. Çok iyi yerlere geleceksiniz.

Üniversiteniz çok daha iyi yerlere gelecek ve bu yerler de size çok daha iyi destek olacak. Her zaman üniversiteniz yanınızda, sizi destekliyor göreceksiniz. Sizin kimlikleriniz devamlı yanınızda olacak. Kimliklerinizi devamlı kullanabileceksiniz. En kısa sürede gerçek diplomanızı vereceğiz ve bundan sonraki arkadaşlarımız gerçekten konuşma yapacaklar ve daha iyi şeyler söyleyecekler. Ben sizin konuşmanızı benim söylediğim konuşma olarak algılıyorum. Çünkü söylediklerinizi nezaket ölçüsünde söylediniz ben anlıyorum. Buradan ayrılırken bir burukluk duyuyorsunuz, bizden ayrıldığınız için bir burukluk duymadığınızı çok iyi biliyorum. Siz artık hayatın gerçekleriyle karşılaşacağınız için bir burukluk duyuyorsunuz. Korkmayın başaracaksınız. Bizde yanınızda olacağız.”

HaberTürk