- Hz.Peygamber, kardeşlik ahlakı ve hukuku

Adsense kodları


Hz.Peygamber, kardeşlik ahlakı ve hukuku

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 4 January 2012, 02:19 am GMT +0200
Hz.Peygamber, kardeşlik ahlakı ve hukuku



Bu yılki etkinliklerin teması: “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku”

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle bu yılki etkinliklerin temasını “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” olarak belirledi.

Gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunun en önemli insani değerlerden biri olmasından hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığı, özelde toplum, genelde tüm insanlık için çok önemli bir prensip olan kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konusunda ülke çapında hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma ruhunun daha da güçlenip gelişmesini amaçlıyor.

Hazreti Peygamberi daha iyi tanıyıp anlamak ve onun sevgisini canlı tutmak, örnek yaşayışını ve özellikle kardeşlik hukukunu bütün boyutları ile gündeme taşımayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hafta içerisinde bir dizi programa da imza atacak.

Hafta boyunca planlanan etkinlikler arasında paneller, sempozyumlar, konferanslar, kitap ve kültür fuarı, hafta ile ilgili öğrencilere yönelik yarışmaların yanı sıra, kurum ve kuruluşlara, esnaflara, şehit yakınlarına, gazilere, hastanelere, kimsesizlere ve çocuk esirgeme yurtlarına ziyaretler de bulunuyor.

“Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” konulu bir de kitap hazırlanacak.

Hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde il ve ilçe müftülükleri tarafından da çeşitli programlar düzenlenecek.

14 Nisan’da başlayacak olan “Kutlu Doğum Haftası”nın resmi açılışı ise İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda halka açık bir programla gerçekleştirilecek.

Risale Haber